avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Analiza de risc la securitatea fizica
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Analiza de risc la securitatea fizica

Buna ziua.
Detin un contract de mandatar cu Loteria Romana intr-un spatiu mixt,spatiu comercial/locuinta si de curand am fost vizitat de politie si instiintat ca trebuie sa fac un raport de de risc la securitatea fizica + dotarile din legea333.2003.
Mentionez ca pe langa activitatea loteristica am si 2 slot-machine ale Loteriei,nu achit premii si nu depozitez fonduri castiguri,incasarile depind de report si se depun la banca.
Am contactat un evaluator risc care mi-a comunicat ca trebuie sa instalez :
folii antiefractie geamuri,sistem camere video,alarma+contract monitorizare interventie,seif certificat.Costul total o sa fie cat incasez eu din comision pe circa 4-5 luni + costul lunar cu firma de paza.

Categoriile de unități pentru care au fost elaborate cerințe minime de securitate:
''Sălile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc, exceptând spaţiile în care funcţionează mai puţin de 3 aparate slot-machine sau cele pentru bingo în sistem TV, precum şi în spaţiile în care se desfăşoară activităţi conexe, care presupun încasarea taxelor de joc, achitarea premiilor sau depozitarea fondurilor de câştiguri''

Ma incadrez la aceasta exceptie sau nu ?ce fac cei ce se incadreaza la ea ?
''exceptând spaţiile în care funcţionează mai puţin de 3 aparate slot-machine''
Chiar sunt necesare toate cele de mai sus ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:59, 11 Decembrie 2015
In urma controlului efectuat de politie trebuia sa primiti un document scris (PV de constatare) in care sa mentioneze situatia existenta si sa ceara evaluarea de risc la securitatea fizica.
Evaluatorul de risc la securitate fizica pe care l-ati contactat trebuia sa vina la fata locului si sa vada care este situatia in intreaga locatie, respectiv sa verifice documentele pe care le detineti in cadrul loteriei dar si cele pentru spatiile din restul locatiei si sa intocmeasca un document scris cu evaluarea facuta.
In document sa mentioneze si masurile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a intra in legalitate dvs. ca spatiu inchiriat pentru loterie, dar existent intr-o locatie unde se regasesc si alte spatii cu alte destinatii.
Raspunsul corect la intrebarea dvs. poate fi dat doar de catre evaluatorul care a venit la fata locului, in conditiile in care spatiul inchiriat de dvs. face parte dintr-o locatie in care la un moment dat pot fi mai mult de 3 persoane si multe alte bunuri materiale decat cele care apartin efectiv spatiului inchiriat de loterie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere la casierie azsuzsa2117 azsuzsa2117 Buna ziua, sunt cenzor la CAR Pensionarilor,si ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea problema: - Anul acesta asociatia s-a mutat intr-un sediu nou si aici o ... (vezi toată discuția)
Risc la securitate fizica danpin69 danpin69 Buna ziua Un salon de infrumusetare care functioneaza in spatiul unei Societati Cooperative este obligat sa aiba un raport de evaluare de risc la securitate ... (vezi toată discuția)
Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)