avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari ale contractului / Clauza salvatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari ale contractului / Clauza salvatoare

Buna seara,
Sunt in tratative cu o firma de consultanta si plasare forta de munca in Germania. Oamenii par a fi foarte transparenti, comisionul lor de 750 Euro trebuie platit doar dupa ce ma angajez, in 2 transe de 375 Euro. Insa mi-au trimis un contract de reprezentare, in care apare la punctul 6 urmatorul text:

"§ 6 Modificări ale contractului / Clauză salvatoare
Modificări şi completări ale prezentului vor fi efectuate pentru a fi valabile doar în formă scrisă.
Nu s-au convenit alte înţelegeri secundare.
În situaţia în care dispoziţii individuale ale prezentului contract sunt parţial sau integral invalide sau neaplicabile sau devin invalide sau neaplicabile, acestea nu afectează în nici un fel restul contractului.
În locul dispoziţiei invalide sau neaplicabile se aplică o astfel de prevedere care corspunde cât mai mult cu scopul urmărit iniţial de către părţi prin dispoziţia invalidă sau neaplicabilă."

Este ok ? Pot sa schimbe ceva in contract fara acordul meu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 12 Decembrie 2015
Nu s-ar putea modifica nicio clauza din contract fara acordul dvs.

Modificări şi completări ale prezentului vor fi efectuate pentru a fi valabile doar în formă scrisă.

Pentru a nu se ivi divergente, ar fi fost maibine ca aceasta clauza sa aiba continutul de mai jos:

Modificări şi completări ale prezentului vor fi efectuate pentru a fi valabile,numai cu acordul partilor si doar în formă scrisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog consiliere privind semnarea unui contract cadru de intermediere pe perioada nedeterminata, anumite articole din acest contract nu par ok isaiamariana isaiamariana Rog consiliere in condtiile in care nu am cunostnte juridice,nu stiu daca e bine sau nu sa semnez acest contract,expun mai jos ce a ce mi sa parut a nu fi ... (vezi toată discuția)
Raportare bnr a imprumutului de la asociat nerezident Jan2012 Jan2012 Buna ziua, Un SRL se afla in urmatoarea situatie: a luat un imprumut in EUR de la unul din asociati, cetatean francez. In contract era prevazuta restituirea ... (vezi toată discuția)
Comision restituire anticipata credit svaiter svaiter In momentul de fata aproape toate bancile practica comision pentru restituirea anticipata a unui credit, clauza inclusa si in contractul de imprumut. Din ... (vezi toată discuția)