Da, am vazut situatia, e fiica si tata, spuneam pentru discutia pur juridica, teoretic... si daca ar fi soti, dupa mine, tot nu e necesar acordul ambilor.
Ba, daca e notata ca locuinta a familiei si la evidenta dovada spatiului se face cu extras de carte funciara (ca se poate) in care apare notarea asta, trebuie sa vina amandoi sotii sa-si dea consimtamantul. Scrie in art. 322:
(1) Fără consimţământul scris al celuilalt soţ, niciunul dintre soţi, chiar dacă este proprietar exclusiv, nu poate dispune de drepturile asupra locuinţei familiei şi nici nu poate încheia acte prin care ar fi afectată folosinţa acesteia.
Sigur, chiar daca e notata ca locuinta a familiei dar se merge cu contractul, cei de la evidenta n-au de unde sa stie si e suficienta declaratia unuia dintre proprietari.
In plus, dupa mine, nu este afectata folosinta locuintei. Si actul semnat de coproprietar nu e unul de dispozitie, in sensul ca acesta nu "dispune" asadar de imobil.
Din cunostintele mele, in practica nu este solicitat acel acord in niciun caz. Asa cunosc eu. Dupa mine, e corect, nici n-ar trebui.
Stabilirea sediului unei societati, pe de alta parte, ar fi alta situatie juridica si atunci da, e necesar acordul ambilor soti. Consider ca se fac acte de dispozitie in aceasta situatie.