avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz in serviciu

Buna ziua,
Pe scurt,am facuta o conventie de plata cu asociatia de proprietari,care este respectata,dar asociatia m-a dat in judecata pentru neplata sumelor datorate dupa conventia facuta.Acum ma trezesc ca am primit acasa si la serviciu, o hartie de la un Birou al Executorului Judecatoresc cum ca trebuie sa platesc datoria si sa mi se puna poprire pe salariu.
Avand in vedere ca imi respect conventia de plata si ca suma platita lunar este mai mare decat s-ar cuveni daca as plati 30% din salariu(mie imi convine sa platesc 30% din salariu) cum ar trebui sa procedez?
Mentionez ca am toate chitantele doveditoare ca am platit conform conventiei.
Presedintele Asociatiei continua cu datul in judecata chiar daca are la mana conventia de plata.( mentionez ca conventia este facuta cu fostul presedinte prin notariat).
As putea sa dau asociatia in judecata pentru abuz in serviciu si hartuire?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:09, 14 Decembrie 2015
Dacă ați făcut plata trebuie dovedit.
Nu au ce sa faca dacă aveți chitanțele de plata.
kornel44 a scris:

Acum ma trezesc ca am primit acasa si la serviciu, o hartie de la un Birou al Executorului Judecatoresc cum ca trebuie sa platesc datoria si sa mi se puna poprire pe salariu.

.......
As putea sa dau asociatia in judecata pentru abuz in serviciu si hartuire?


Deocamdata va trebui sa discutati cu Executorul judecatoresc care v-a trimis hartia.

Daca nu ajungeti la un consens cu acesta, veti putea formula o contestatie la executare.
In mod legal executorul trebuie sa opreasca executarea silita daca se face dovada platii.
Daca nu inchide dosarul imediat in baza chitantelor trebuie facuta contestatie la executare.

Ar constitui infractiunea de abuz in serviciu daca ar continua executarea silita desi se depun la dosar copii xerox dupa chitantele aratate in original la executor.
Executorul nu poate cunoaste ca s-a achitat datoria dar cand afla nu mai poate continua executarea silita.
NCP Art. 297 – Abuzul în serviciu (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


Chiar daca asociatia de proprietari prin reprezentant legal al demarat procedura de executare silita desi exista incheiat angajament de plata,totusi reprezentantii si angajatii asociatiei de proprietari nu intrunesc cerinta de a detine functia de functionar public
Contactati executorul judecatoresc care a emis somatia si a dispus poprirea pe drepturile salariale,depuneti copie dupa angajamentul de plata si chitantele care dovedesc plata partiala efectuata
Daca va aflati in termenul legal,formulati contestatie la executare
Potrivit Deciziei nr.3/2002 a Inaltei Curti de Casatie si justitie propunutata intr-un recurs in interesul legii, administratorul asociatiei de proprietari sau de locatari are calitatea de functionar.

Alte discuții în legătură

Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari? alex_bis alex_bis Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari? Pentru, spre exemplu, constituirea nelegala a ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu timpuriu timpuriu se poate face plangere penala impotriva unei firme de adiministrare imobile , conform art 297 NCP ,pentru abuz in serviciu , avand in vedere ca acest articol ... (vezi toată discuția)
Functionar public, sau nu - administratorii de asociatii de proprietari elenamarta elenamarta In Codul penal, la art.175 (c), este prevazut, citez: (2) - De asemenea, este considerată funcționar public, în sensul legii penale, persoana care ... (vezi toată discuția)