avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acte lipsa in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acte lipsa in dosar penal

Ca si organ de cercetare penala am predat catre parchet un dosar cu solutie insa, in baza unei cereri a persoanei vatamate , dosarul a fost retrimis pentru cercetari unui alt organ de cercetare penala din alta unitate , asta se intampla in 2014. Azi am fost sunat de catre procuror care imi spune ca din respectivul dosar lipsesc doua acte . Intrebarea este : din moment ce am predat dosarul Parchetului , nu era normal sa verifice si sa constate lipsa respectivelor acte inainte sa retrimita dosarul catre alt organ de cercetare penala? Care ar fi raspunderea mea in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:00, 15 Decembrie 2015
Ce acte lipsesc?
Prima plangere ( au mai fost depusa una dupa aproximativ jumatate de an in legatura cu aceleasi fapte - taiere ilegala si furt de material lemnos - ce a fost depusa la acelasi dosar) si un proces-verbal de deplasare in teren a reprezentantul primariei din localitate in prezenta partii vatamate si a organului de cercetare penala prin care s-a constatat ca nu se pot face masuratori intrucat nu exista borne , un reper . Ulterior a fost intocmit un alt proces verbal de catre un expert judiciar topograf care a constat acelasi lucru ( acest proces verbal exista la dosar).
Aveti dovada ca ati depus la dosar ceea ce susțineți?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar trimis catre parchet in caz de victime. xuser xuser De fiecare data cand este vorba de victime umane, politia trimite dosarul procurorului? Ce trimite defapt? procesul verbal de constatare sau ce? Am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Termen legal ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate privata si furt teodora stanescu teodora stanescu care este procedura legala prin care persoane care au incalcat o proprietate privata si au furat material lemnos pot sa fie trase la raspundere pt. fapta ... (vezi toată discuția)