avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua ,as vrea sa stiu daca o sentinta judecatoreasca de divort tine loc de act de proprietate ?[Mama s-a despartit si la divort i s-a atribuit un teren care era dat in folosinta tatalui meu ,ea la vandut in timpul vietii fratelui meu ]Mai pot face succesiunea pe acel teren care mai include si o casa care nu are autorizatie de constructie tinand cont ca suntem 3 frati? Multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 14:32, 14 Decembrie 2015
Din cate cunosc, daca partile nu se impaca la divort (cu privire la "impartirea" bunurilor), intervine Instanta de Judecata, deci, proprietatea bunurilor se stabileste de aceasta.

Iar de-o data ce, dupa partaj, bunul a fost instrainat, nu vad cum ati putea fi mostenitor pe bunul altei persoane... eventual pentru banii (daca ii mai are mama dvs) din vanzare.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
IlieBC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare iuly69 iuly69 Daca mama s-a despartit de tata si au impartit bunurile conform sentntei de partaj inclusiv terenul care era atribuit tatalui meu[1950]conform unei decizii din ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenirea cuvenita blajanul blajanul Buna seara, in urma cu 16 ani, dupa decesul tatalui, am facut succesiunea. Fiind mama in viata si suntem doi frati, toate drepturile cuvenite au fost impartite ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu ]parintii mei s-au despartit cand eu aveam 2 ani si jumatate iar fratele meu 1 jumatate.in urma divortului eu cu fratele meu am ramas in custodia mamei,la ... (vezi toată discuția)