avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa nereturnare stick modem RDS - clauza abuziva?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa nereturnare stick modem RDS - clauza abuziva?

Buna seara,
Perioada de contract cu RDS a expirat acum 1 an sau 2. Acum am abonament de Internet la ei pe perioada nedeterminata si il pot rezilia oricand. Problema este ca la cererea de reziliere vor sa returnez un stick modem pe care mi l-au dat in custodie acum 5 ani, pe care nu-l mai am. Pentru ca nu le pot returna stick-ul, imi cer sa platesc o taxa de nereturnare a echipamentului din custodie, de 55 de euro. Asa se numeste - taxa de nereturnare. Nu vor sa accepte un alt stick identic in loc pentru ca vor verifica seria din baza de date. Au spus ca si daca era stricat, trebuia sa il aduc si sa il platesc.
Este aceasta o clauza abuziva? Pot apela la OPC?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CTatiana , utilizator 13:02, 17 Martie 2016
Din punctul meu de vedere este o clauza abuziva. Stickul, ca orice bun, are si el o durata de viata. Nu poti sa soliciti pentru un stick nou acelasi pret ca pentru unul de 5 ani. Mai ales ca ai platit pentru utilizarea stikului si un abonament lunar care a acoperit de mult valoarea acestuia.
Am intrebat care e durata de viata a stick-ului, specificata de producator (pt ca stiu ca produsele electronice au garantia legala de 2 ani sau termenul specificat de producator) si mi-au spus ca nu conteaza asta pentru ca in contract scrie asa si asa. O sa sun maine la OPC sa vad ce spun si ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scrieti, nu sunati, e absurd ce va pretind. Aveti aici formular de reclamatie online:
[ link extern ] /
Ati rezolvat problema la RDS? Eu am aceeasi problema :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 161/2010.....reziliere contract internet mobil CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna seara. Am si eu o nelamurire. Am incheiat un contract de internet mobil (stick USB) in 11 decembrie 2008 pe o perioada de 2 ani cu firma V. Acest contract ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Anpc ori nu cunoaste legea 161/2010, ori are in componenta comisari incompetenti (eventual.......corupti)! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Cu ceva timp in urma am cerut parerea, intr-un mesaj privat, domnisoarei/doamnei Andreea Lisievici in legatura cu dorinta mea de denuntare unilaterala a unui ... (vezi toată discuția)