avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Litigiu cu firma RCS/RDS
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Litigiu cu firma RCS/RDS

Buna ziua!
Sunt intr-un litigiu cu firma RCS. Am avut un abonament la DigiMobil pe 2 ani de zile pe care l-am reziliat unliteral inainte de termen pentru ca nu am fost deloc multumit de calitatea serviciilor oferite. Eram mereu scos din retea fara sa fiu notificat in vreun fel. De multe ori nu aveam semnal bun la birou. Acum firma RDS imi cere sa platesc penalitati de aproape 600 lei pe baza unei (pretinse) juste despagubiri, pe motiv ca eu as beneficiat de niste reduceri, care nu reies foarte clar din contract Contractul este foarte incalcit si interpretabil in multe feluri. in cazul rezilierii unilaterale sunt specificate multe clauze favorabile RDS. Mie mi se pare suma nejustificat de mare. Daca as fi platit abonamentul pana la capat ar fi trebuit sa mai platesc firmei cam 230 ron iar ei imi cer aproape triplu pt despagubire!!
Am facut o sesizare la ANPC dar raspunsul il voi primi abia peste o luna. Posibil sa se mai prelungeasca durata cu inca 15 zile.
Intrebarea este ce sa fac pana atunci?
Scadenta la RDS imi expira azi. Daca nu platesc despagubirea este riscul ca o firma de recuperatori sa ma dea in judecata si atunci va trebui sa platesc si mai mult in cazul in care voi pierde procesul. Daca platesc acum despagubirea, voi mai avea oare vreo sansa sa-mi recuperez banii? in cazul in care ANPC imi va da un raspuns pozitiv peste 15-30 zile?
O alta intrebare: Daca raspunsul de la ANPC va fi negativ, mai am posibilitatea sa atac in instanta cerinta RDS, in situatia in care eu am platit-o?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
ncgabriel77, utilizator
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 12:40, 19 Martie 2020
Buna ziua.
Promovati imediat o actiune in instanta pentru clauze abuzive, in temeiul Legii 193/2000. Actiunea este scutita de taxa de timbru. Orice client poate rezilia unilateral un contract incheiat cu un comerciant, daca este nemultumit de serviciile prestate de catre acesta. Aceasta asa zisa "justa despagubire" reprezinta, de fapt, o clauza abuziva in contractul incheiat intre RDS si dvs.
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Acelasi lucru am patit pe persoana juridica, un contract rezilitati unilateral ,la care au prelungit cu inca 2 luni abonamentul cu taxe reziliere.

LA PJ crd ca sunt taxe de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare abonament orange ionutadriandragut ionutadriandragut buna ziua, vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ... (vezi toată discuția)
Rezilierea fara taxe a abonamentelor la internet pirlog_mihai pirlog_mihai Am un contract cu firma RDS-RCS incheiat pe data de 28/09/2012 pe o perioada de 18 luni,in primele 6 luni beneficiind de o reducere de 50% din pretul normal al ... (vezi toată discuția)
Executare rcs&rds octavian.marius.dinu@gmail.com octavian.marius.dinu@gmail.com Am contractat un abonament de telefonie mobila de la RCS&RDS pe o perioada de un an, dar l am folosit ~doua luni - fără achizitia niciunui alt serviciu sau ... (vezi toată discuția)