avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract perioada determinata

Buna seara,
Am incheiat un contract individual de munca din data de 20.10.2015 pe o perioada de doua (2) luni (ca urmare a cresterii temporare a activitatii). Saptamana aceasta ma apropi de finalul perioadei, iar eu nu doresc sa continui in aceasta firma (un SRL). Firma intentioneaza sa-mi ofere o prelungire de 3 luni, dar nu sunt de acord. Vreau ca la finalul contractului semnat pe 2 luni sa plec din firma. Intrebarea mea este: 1.Trebuie sa anunt "din timp" ca nu mai doresc sa lucrez in firma ? sau nu trebuie.2. Daca nu ii anunt si la data de 20.12.2015 (cand se termina perioada) pur si simplu plec, mi se-ntampla ceva ? ...3. Daca ii anunt de exemplu maine (16.12.2015) ca nu mai vreau sa continui cu firma, gresesc cu ceva? sau patesc ceva?. Astept raspuns si va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: PaulicaAdi , utilizator 19:05, 15 Decembrie 2015
1. Ii puteti anunta de acum ca nu mai doriti sa lucrati dupa expirarea termenului pentru care a fost incheiat c.i.m.

2. Nu vi se inatmpla nimic, daca nu-i anuntati ca nu mai doriti continuarea activitatii, intrucat c.i.m. inceteaza de drept la data de 20.12.2015, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, sa aveti o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre incetarea contractului individual de munca stabilit pe o perioada determinata de o luna de zile Blanchet Blanchet BUNA-ZIUA! AS DORI UN RASPUNS VITAL LA O INTREBARE VITALA:CE SA FAC SI CUM SA FAC? M-AM ANGAJAT ACUM DOUA ZILE LA O FIRMA CU CARE AM INCHEIAT UN CONTRACT ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contractul de munca pe perioada determinata costinana costinana Buna!Va rog mult sa ma lamuriti cu o problema.Sunt insarcinata in luna a 3-a iar contractul meu de munca se incheie in data de 20.10.2015.As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca pe perioada nedeterminata sherazat sherazat Buna ziua! As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Eu sunt angajata la o firma cu contract individual de munca pe o perioada determinata de 2 luni. Mi ... (vezi toată discuția)