Buna seara,
Am incheiat un contract individual de munca din data de 20.10.2015 pe o perioada de doua (2) luni (ca urmare a cresterii temporare a activitatii). Saptamana aceasta ma apropi de finalul perioadei, iar eu nu doresc sa continui in aceasta firma (un SRL). Firma intentioneaza sa-mi ofere o prelungire de 3 luni, dar nu sunt de acord. Vreau ca la finalul contractului semnat pe 2 luni sa plec din firma. Intrebarea mea este: 1.Trebuie sa anunt "din timp" ca nu mai doresc sa lucrez in firma ? sau nu trebuie.2. Daca nu ii anunt si la data de 20.12.2015 (cand se termina perioada) pur si simplu plec, mi se-ntampla ceva ? ...3. Daca ii anunt de exemplu maine (16.12.2015) ca nu mai vreau sa continui cu firma, gresesc cu ceva? sau patesc ceva?. Astept raspuns si va multumesc mult!
1. Ii puteti anunta de acum ca nu mai doriti sa lucrati dupa expirarea termenului pentru care a fost incheiat c.i.m.
2. Nu vi se inatmpla nimic, daca nu-i anuntati ca nu mai doriti continuarea activitatii, intrucat c.i.m. inceteaza de drept la data de 20.12.2015, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun.