avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Paguba auto firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Paguba auto firma

buna sunt angajat la o firma si am spart geamul masinii pe care o conduceam.ce trebuie sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 16 Decembrie 2015
|Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minim de date relevante
In ce circumstante a avut loc spargerea geamului ?
Spargerea geamului s-a datorat unui eveniment rutier cu paguba materiala,datorita drumului pe care circulati ,de la alti participanti in trafic,de la pietoni?
Teoretic daca geamul s-a spart in timpul cat conduceati vehiculul,daca nu este vorba despre eveniment rutier cu pagube,puteti sa desfasurati demersuri pentru inlocuire geam
Daca insa spargerea geamului s-a datorat unor factori independenti de vointa dv,de la starea drumului,de la alti participanti in trafic,de la pietoni,comunicati angajatorului circumstantele producerii evenimentului,urmand ca acesta sa hotarasca modalitatea de inlocuire si cine suporta c/v reparatiei
art.254 C.mun.
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu de la angajat Alexandru20 Alexandru20 Cum ma pot indrepta impotriva unui angajat din cauza caruia nu-mi mai pot executa obligatiile contractuale (de a livra legume, flori) deoarece acesta a ... (vezi toată discuția)
Paguba produsa de salariat alinadobre alinadobre Care este procedura legala in situatia in care un angajat a produs o paguba, iar angajatorul doreste retinerea valorii pagubei din salariu angajatului ... (vezi toată discuția)
Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns ! Îmi puteți ... Maduu Maduu Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns ! Îmi puteți spune vă rog dacă angajatul a provocat un accident cu mașina firmei el fiind vinovat de ... (vezi toată discuția)