avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Femeie batuta. "Nu fac plangere". ANONIM: Eu cum ajut?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Femeie batuta. "Nu fac plangere". ANONIM: Eu cum ajut?

Buna ziua.
Cunosc un caz in care o doamna este batuta de catre sotul ei aproape tot timpul. I se vad vanataile pe langa ochi cand vine sa faca curatenie in bloc. Doamna are putin peste 70 de ani iar sotul este pe la 80. Doamna in cauza nu isi reclama sotul pentru ca spune ca nu are unde merge.

Vreau sa o ajut, daca stiu ca e batutesi am vazut-o cum arata, ce as putea sa fac? Nu se poate sa reclam anonim undeva? Pe cine sa sesizez, sa faca macar o mustrare, o amenintare sotului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:19, 27 Iulie 2009
La o varsta inaintata , poate cu greu constientizezi anumite actiuni exterioare.... incat sa le si poti stopa .Asa incat , intrucat discutam de o persoana a carei situatie e una speciala , prin prisma varstei , consider ca aceasta persoana nu se poate apara numai singura , ci , poate , cu suportul unor persoane apropiate ( copii ar fi primii care ar trebui sa ia atitudine... apoi rudele apropiate , vecini , cunostinte.)
Iata ca un vecin a sesizat cele intamplate si e dispus a depune un denunt la Politie.
Asemenea gesturi salutare ar trebui incurajate .... daca nimeni nu are o reactie fata de niste evenimente intamplate , inseamna ca acceptarea exista si le treci cu vederea.

Poate ca o prima actiune a agentilor de politie va stopa activitatea infractionala , sau nu.Sau poate sunt necesare obligarea la tratament medical sau internarea medicala.

Solutii exista, gasirea acestora , in anumite momente , e mai dificila.




Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
MIHAI GRIGORE a scris:

Stoica Ioana a scris:

Denuntul , in mod firesc , trebuie semnat.
Insa agentii de politie pot pastra secreta identitatea dumneavoastra .Puteti chiar sa o indrumati pe aceasta doamna catre un centru privind combaterea violentei domestice , unde poate primi ajutor de specialitate.
Daca-i sunteti , in vreun fel , apropiata , ati putea sa o convingeti pe ea sa ceara sprijin , fie agentilor de politie , fie institutiei mai sus mentionate.
Fiecare dispune de propriile alegeri ...in unele situatii...e greu a sista niste agresiuni , posibil din cauza unui trecut similar , acest mod de a trai , intr-o teroare fizica si pshica,fiind perceput ca normalitate.

[ link extern ] .

Avand in vedere varsta inaintata a persoanei , daca nu se va actiona , urmarile pot fi chiar nefaste , intrucat organismul nu mai este atat de rezistent ca al unei persoane tinere.

Eu v-as sfatui sa aveti curaj si sa luati atitudine .Nu vad sa vi se intample dumneavoastra ceva rau , daca aceasta e temerea dumneavoastra , atata vreme cat agentii de politie au in vedere comportamentul abuziv al sotului partii vatamate.

Iar daca se va constata ca acesta sufera de vreo afectiune psihica , procurorul , chiar in etapa urmaririi penale , poate dispune una din masurile de siguranta privind tratarea acesteia: internarea medicala , sau obligarea la tratament medical , in functie de severitatea bolii pshice .



Succes.


Sunt intru totul de acord cu Ioana. Cine stie in ce stadiu de dementa senila se afla acel sot batran si o loveste pe biata femeie cu orice ii pica in mana. Mai devreme sau mai tarziu ii va pica in mana ceva foarte greu!
B-)


Prin sesizarea organelor competente se poate evita comiterea unei fapte penale cu consecinte mult mai grave.
Sesizarea organelor competente ar duce la o verificare a situatiei de fapt de catre politie.
Daca organele de politie ar ajunge la concluzia ca exista o stare de pericol ridicata poate lua masuri legale.
sunati la 1983

sau

Apelati la aceasta fundatie. Va prelua cazul femeii agresate.
FUNDATIA SENSIBLU

centrul de consiliere CASA BLU are o noua adresa:
Str. Aleea Negru Voda Nr. 4 Bl. C3A Sc. 3 Et. 3 Ap. 43
Sector 3 Bucuresti
Tel / fax: 021 311 46 36
E-mail: fundatiassb@adpharma.ro
[ link extern ]



Cu cine puteţi discuta?

*

Unde puteţi merge pentru sprijin şi sfaturi dacă sunteţi implicată într-o relaţie violentă?
*

Dacă aţi fost victima unei violenţe este bine să ştiţi că există anumite organizaţii care vă pot acorda sprijin.
*

Refugiile oferă protecţia în caz de urgenţă şi adăpost temporar, sfaturi, informaţii şi o serie de alte servicii pentru femeile şi copii care fug de violenţă.
*

Serviciile sunt confidenţiale şi complet gratuite.



Poliţia

*

Violenţa domestică reprezintă un domeniu care este considerat de poliţie ca fiind o problemă foarte gravă.
*

La poliţie veţi găsi atât înţelegere cât şi ajutor şi sfaturi practice.
*

Puteţi cere să vorbiţi cu o femeie poliţist şi dacă doriţi vi se poate acorda ajutor pentru a merge la o unitate sanitară sau la un loc de refugiu.

Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Krissia ., Alte profesii
Da, ideea sa ceara sa vorbeasca cu o femeie politist e foarte buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie mirage08 mirage08 Va rog sa-mi raspundeti...in cazul unei familii sot sotie..in care sotul este politist,detine arma.....sotul presupune ca sotia nu este fidela dupa birfele ... (vezi toată discuția)
Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)
Loviri in familie ContSters59602 ContSters59602 va rog frumos sa ma ajutati!cum se poate obtine un certificat medico legal?in urma unor agresiuni fizice primite de la tatal meu?mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)