avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna ziua,
ma puteti lamuri, va rog mult, in legatura cu o problema?
Mama mea mai are o sora. Dupa decesul tatalui lor (bunicul) in 1990, primaria le-a chemat pe ele si pe bunica la dezbaterea succesiunii. Sora mamei nu s-a prezentat la nicio chemare (fiind plecata din tara), si au fost trei chemari. Nu stiu ce s-a stabilit atunci. In 2014 moare bunica iar sora mamei solicita prin instanta dezbaterea succesiunii. Pana acum i-au fost refuzat dosarul de trei ori, dar a patra oara i-a fost cu noroc. Au avut loc doua sedinte, iar a treia este programata in ianuarie 2016, dar mama mea nu a primit nimic de la judecatorie. E normal?
Cel mai recent răspuns: getic , utilizator 09:53, 20 Ianuarie 2016
Nu este normal.
Ar fi trebuit sa primeasca.
Sa mearga la judecatoria respectiva sa verifice la arhiva si registratura.
la ultima sedinta, din ianuarie s-a dat tip solutie: incheiere. instanta admite partial cererea de ajutor public judiciar.
ce vrea sa insemne?
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme narcisa07 narcisa07 Un caz mai complicat: Bunicul meu a fost adoptat. In 1930, tatal lui adoptiv ii vinde casa si gradina (nu se specifica de ce suprafata este vorba) si se face ... (vezi toată discuția)
Succesiune adrian444 adrian444 buna ziua . bunica cumpara 500 m teren , mama (sg fica a bunicii )cumpara 250 m , tata (sot mama ) cumpara 250 m -deci total 1000 m teren intravilan . moare ... (vezi toată discuția)