avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani girant

Buna dimineata
In anul 2010 am facut grseala majora sa girez o colega la CAR Faur. Pana la un moment dat si-a platit ratele. Anul acesta a oprit plata ratelor si ca atare CAR FAUR prin intermediul unui executor judecatoresc a incuviintat executarea silita la adresa mea respectiv poprire pe salariu. Mentionez ca la momentul la care mi s-a facut poprirea pe salariu titulara imprumutului, adica "colega si prietena mea " nu mai era angajata si in acelasi timp a si plecat din tara in Anglia.
Exista vreo posibilitate sa imi recuperez banii de la ea fara a trece printr-un proces? Pot sa apelez direct la un executor judecatoresc?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 11:12, 18 Decembrie 2015
Nu aveți un titlu executoriu, asa ca intai va trebui sa apelati la instanta. O puteți notifica întâi
Cititi cu atentie contractul si urmariti doua aspecte foarte importante:
- daca ati renuntat in mod expres la beneficiul de diviziune si discutiune
- daca v-ati obligat in solidar cu beneficiarul imprumutului

Astept raspunsul dvs si va pot lamuri cu ce s-ar putea face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. girant care are poprire pe venit dublu decat avea rata cel care a solicitat imprumutul Relania Relania Buna ziua. Sotul a stat girant la un coleg in anul 2021 . Imprumutul a fost facut de la CAR in suma de 60.000 Ron , avand o rata de 1300 Ron. Din pacate ... (vezi toată discuția)
Executare silita de la car faur ifn in calitate de girant DanailaIonut DanailaIonut Problema Juridica: Am fost executat silit in calitate de girant al unui coleg de munca , si obligat sa plattesc la CAR FAUR IFN restantele acestuia.In ... (vezi toată discuția)