avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Excepţia autorităţii lucrului judecat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Excepţia autorităţii lucrului judecat

Un complet de judecată emite sentinţa în care atribuie autoritatea părintească unică .
Peste 1 an, alt complet respinge cererea de modificarea a autorităţii unice în autoritate comună, cerere motivată cu o executare silită program vizită minor cu toate înscrisurile aferente, prin exceptia autorităţii lucrului judecat.Apelul reclamantului este respins, nu se face recurs.
Peste 2 ani, reclamantul reia aceeaşi cerere, menţionează că instanţele anterioare au judecat greşit şi trebuie să se repare greşeala.
Depune aceleaşi documente ca dovadă, cheamă martori funcţionarii care atunci au participat la executarea silită, aceeaşi judecătoare îi acceptă acţiunea şi dă sentinţă contrarie.
Dânsa spune la începutul procesului:"Având în vedere că am mai pronunţat odată o hotărâre în această cauză, acum o luăm de la capăt. Să vedem dacă acum aflăm mai multe lucruri"
S-a dezbătut numai acea executare silită, cum mama nu a dus copilul plângând în braţele tatălui, cum de mama s-a manifestat ostil faţă de tata venit cu Poliţie, psihologi, executor la copil. Toate înscrisurile depuse de el au mai fost depuse în mai multe dosare, în 3 dosare de Ordonanţă şi în 2 dosare de fond : autoritate şi program de vizită.
Este legal să "se ia acum de la capăt" ?
Atunci nu ar trebui reluat de la capăt de la naşterea copilului?
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:39, 23 Decembrie 2015
Ce am scris eu este citat din chemarea în judecată a reclamantului.
Judecătoarea a concluzionat că s-a schimbat situaţia, deşi a admis că domnul locuieşte tot acolo, dar care, de data asta nu e un impediment, a constatat tot stare conflictuală, dar propune rezolvarea neînţelegerilor în instanţe, a constatat aceeaşi anxietate a minorului, dar, faţă de data trecută, s-a identificat cu reclamantul şi pentru toate astea, mama e de vină.
Nu a apreciat noi schimbări, ci a transpus acel eveniment, judecat odată, în prezent.
Toată motivarea este de râsul lumii, demnă de "judecătorii spun lucruri trăznite", se contrazice la o pagină distanţă, pur şi simplu a copiat din întâmpinarea reclamantului de la primul proces, în capitolul: "ţinând cont de înscrisurile..., de declaraţiile martorilor...., instanţa reţine:" şi le-a dat putere de adevăr, deşi nici o instanţă nu a reţinut aşa ceva; copiază aliniate întregi din cererea de chemare în judecată şi spune că în baza probelor a constatat; dar probele arată exact contrariul.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
Martonze, utilizator
Dacă s-a considerat schimbarea situației de fapt pe baza de elemente noi nu e autoritate de lucru judecat.Sunt aspecte care rezulta din dosar și o discuție generica nu va ajuta.Procesele se desfășoară pe argumente concrete în rnAveți cale de atac la dispoziție și invocați apărările acolo din nou.nE posibil sa se fi consemnat doar ce a scris reclamantul și nu sa fie opinia instantei.nHotărârile trebuie examinate cu mare atenție pentru a fi atacate.
Nu a existat nici un element nou. S-a dezbătut numai şi numai acea executare silită.Elementele noi au fost o consiliere psihologică la care mama a participat 1 an şi care a constatat că tatăl nu respectă programul şi copilul se teme de el, caracterizări de la grădiniţă favorabile, martori care au arătat situaţia constant conflictuală.
Pe situatia cu executarea silita v-ati judecat anterior in vechile hotarari sau executarea a avut loc dupa acele hotarari pronuntate?
Martonze a scris:

Nu a existat nici un element nou. S-a dezbătut numai şi numai acea executare silită.Elementele noi au fost o consiliere psihologică la care mama a participat 1 an şi care a constatat că tatăl nu respectă programul şi copilul se teme de el, caracterizări de la grădiniţă favorabile, martori care au arătat situaţia constant conflictuală.


Din ceea ce spuneți chiar dvs sunt elemente noi față de ceea ce a avut în vedere instanța - stabilirea unui program de vizitare funcțional. Vorbiți de nerespectarea programului, de teama copilului, situația constant conflictuală, ceea ce arată că programul stabilit nu se poate aplica.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla la un apel? cocof cocof Buna ziua! In urma unui proces de incredintare minor deschis de mama, tatalui i se acorda dreptul de a creste copilul la domiciliul lui, mama e obligata la ... (vezi toată discuția)
Vizita copil Maciprian Maciprian Buna ziua Sunt divortat si fosta sotie ma ameninta ca nu ma mai lasa sa vad copilul daca il mai iau la noua mea casa si in prezenta noii mele partenere . In ... (vezi toată discuția)
Termen recurs Martonze Martonze Buna ziua. Am nevoie de lamuriri pentru urmatoarea situatie: -exista un proces de fond, privind program vizita minor, inca din 2011 -exista o sentinta la ... (vezi toată discuția)