avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, pensie de intretinere si program de vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, pensie de intretinere si program de vizitare

Am divortat acum 2 ani de zile. Am o fetita cu fosta sotie, fetita care sta la ea. Intre timp, situatia s-a schimbat, iar eu vreau sa deschid un proces pentru reducerea pensiei alimentare, precum si pentru schimbarea programului de vizita al minorului. Se poate deschide 1 singur proces sau este nevoie de 2 procese?
Cel mai recent răspuns: Avocat Iasi Paun Geogiana , Avocat 20:01, 18 Decembrie 2015
Se poate deschide un singur proces.

Depuneti o actiune in acest sens, avand cele doua capete de cerere.
Va trebui sa le motivati pe fiecare in parte.

Instanta competenta este cea de la domiciliul unde se afla parata, adica mama minorei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va recomand intai o discutie cu mama, asistati de una sau mai multe persoane neutre, fie ca mediator, avocat/i, un nas de botez, oricine. Incercati sa aratati situatia dv. si sa decideti impreuna ce ar fi mai bine pentru copil.
Se poate face un singur proces in care sa aveti capete de cerere diferite: reducere pensie de intretinere, respectiv modificare program de vizita.
Va reduceti pensia alimnetara lunara numai daca ati inregistat un salariu mai mic decat cel de acum 2 ani sau daca sunteti somer, aveti alti copii in intretinere si faceti dovada ca aveti cheltuieli ce nu le puteti suporta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor adryan83 adryan83 buna seara trec printr.o situatie mai dificila nu stiu cu ce sa incep...am avut ceva discutii cu sotia si s.a hotarat sa plece de la mine..locuiam cu parintii ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dănuț Pîntea Dănuț Pîntea As dori sa știu cum as putea să obțin custodia fetiței mele de 3 ani, dintr-un concubinaj, de cand fetița noastră avea un an. Eu munceam in ... (vezi toată discuția)
Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)