avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... povestiri din salile de judecata
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

povestiri din salile de judecata

Mi-ar placea foarte mult sa citesc povestiri din salile de judecata. Sunt convinsa ca multi avocati de pe forum ar avea ce povesti. Un fel de stat la taclale, avocati si neavocati...... Lucruri care i-au impresionat, chestiuni greu de rezolvat, comicarii..... si cate si mai cate....
Caragiale spunea ca cel mai tare se teme cand se afla in fata unei foi albe......
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 11:11, 16 Septembrie 2009
obiect dosar :-divort
reclamanta si paratul -avocati de profesie-
martor fetita de 4 ani a partilor-cerere admisa de instanta din partea reclamantei.
sala arhiplina .
Se incepe audierea martorei minore ,care din cauza ca era prea micuta este urcata pe masa completului de judecata ca pe scena.

Micuta raspunde la intrebarile instantei cu privire la motivul certurilor dintre cei doi parinti.
Maturitatea copilului in exprimare uimeste audienta.
Inocenta copilului pune in dilema instanta si nu stie cum sa ajunga la concret.
Intrebata ce facea taticul cu "tanti laptareasa" cand mama nu era acasa,copila arata simulat ce facea taticu si tanti....
Sala si instanta este plina de rumoare.....
Judecatoarea pufneste in plans,ridica copilul de pe masa instantei,o imbratiseaza si o saruta matern ,apoi incheie dezbaterea.
Pronuntarea a fost in favoarea reclamantei cu toate drepturile ce i se cuvin .
Fetita martora de atunci,este astazi avocat de profesie expert in divorturi .
De cate ori o vad imi aduc aminte de acel proces incredibil dar adevarat !:)
Am dat din intamplare peste acest forum.M-am amuzat copios.Dar nu uit niste vorbe pe care mi le-am intiparit in minte, reale si crude, in Romania. Spun asa : Legea este ca o bariera, la care dulaii sar pe deasupra, cateii trec pe dedesubt, iar boii stau la ea.Si le-am auzit prin 1980. Dar vad ca functioneaza si azi bine mersi, se demonstreaza zilnic asta in Romania.Si daca nu as fi fost convins ce este aia justitie romaneasca, nu as fi scris pe blogul meu, JUSTITIA E OARBA, MUTA SI SURDA! Sa-mi argumenteze cineva, ca nu am dreptate in acel articol. Adresa blogului [ link extern ] .
handsu a scris:

In cadrul judecarii unei pricini dintre o asociatie de proprietari si un proprietar , acesta din urma solicita , ca reclamantra sa-si dovedeasca pretentia cu acte justificative legale . Presedinta completului ii replica :" Sa nu mai aveti pretentii de genul acesta fara temei . Lasati-i sa lucreze ." Aceasta judecatoare actualmente isi fructifica solidele cunostiinte si echidistanta la Curtea de Apel .Oare cati justitiabili au fost nenorociti de aceasta pana acuma ?

----------------------------
Povestea soricelului din borcanul cu smantana

Un soarece, mic si nu foarte experimentat cu ale vietii, sigur pe el si destul de indraznet, a cazut intr-un borcan cu smantana.
Cu greu reusea sa se ridice pana la suprafata pentru o gura de aer.
Cadea de fiecare data inapoi, spre fundul borcanului.
L-a si atins de cateva ori.
A fost cuprins de o senzatie cumplita de panica, vecina cu disperarea.
La un moment dat nu a mai avut nici macar lumina.
Se intunecase.
Disperarea bietului soarece era totala.
Avea de ales: se ineaca in smantana sau da din labute toata noaptea sperand ca dimineata sa-l salveze cineva.
A ales a doua varianta.

Dimineata – obosit, epuizat, cu mintea ravasita de chinul prin care trecuse toata noaptea, soarecele abia daca mai dadea dintr-o labuta.
Trezit la realitate, s-a intrebat de ce nu se scufunda.
Uluit a constatat ca statea pe ceva tare.
Smantana se transformase in unt, dupa ce o batuse, o noapte intreaga, cu labutele.

Morala:- ** Succesul din spatele esecului **

Efortul constant, sustinut, vointa si dorinta de a supravietui (in toate sensurile posibile ale termenului),
sunt calea prin care esecul (smantana) se transforama in victorie (unt)!

Daca aveti momente in viata ,apparent greu de infruntat, alegeti ** povestea soricelului >>.
-Lupta si vei reusi !-

O SAPTAMANA MINUNATA !

:):)
Extraordinara povestirea cu soricelul.Acum sunt si luminat.Credeam ca de pomana :((am fost impuscat in decembrie 1989, cand toate merg rau in tara asta.X-( Dar am inteles din morala, cam asa. Noi "soriceii" romani,:) sa dam din labutza, din aia in care tinem stampila, mereu. Si vom transforma smantana in unt. Adica regimul asta de acum cu unul bun.Stau si ma gandesc, facand socoteala, datul odata din labuta la 4 ani, de o mie de ori, X 4, fac exact 4.000 de ani.=D> Deci exista solutii si la problemele noastre. Dar ce te faci in situatia cand "smantana" noastra, este de fapt, facuta din fecale, ca sa nu zic kkt. Eu astept in continuare povesti din salile de judecata, ca sunt pline de pilde.Ca doar un scriitor roman a scris Prostia omeneasca, nu un francez.Si asa cu ajutorul neprecupetit al membrilor baroului, care vor mai avea timp de tastat, vom afla si noi, daca Ion Creanga a fabulat sau a scris un articol de ziar. Si cum sedintele sunt publice, banuiesc ca domnii avocati ne vor impartasi din intamplarile, de preferat hazlii, ca necazuri avem destule, din salile de judecata.Si noi cititorii acestora, ne vom amuza si ne vom abtine la a face judecati de valoare. Astept sa rad si zilele astea, ca tare sunt suparat ca am masina in service defecta.Sa fiti iubiti, si sa aveti procese numai de bastani...ca sa va umpleti de bani!:D

ø„¸¨°º¤ø„¸ ¸„ø¤º°¨¸„ø¤º°¨
¨°º¤ø„¸ITI DORESC ¸„ø¤º°¨
¸„ø¤º°O SEARA ♥ FRUMOASA !``°º¤ø„¸
¸„ø¤º ``°º¤ø„¸ ¤ø„¸¨°º¤ø„¸¸„
.........`....%%%.
......`,%%%%%%` ........(¯`°v°´¯)
.....`,%%;,%,%%% .........(_.^._)
..,%%; %%% %%%
...`%/% %//%%%_%
..%(%%, %%%/;%%
..%_ %%.%/%__/%%
..,%% / %%;%%
.............`| /
...............|(.___;@@;.,..;@@;
...............|.| __@@@.;@@@;:
...............|.|____ |/_____|/___
(¨`•.•´¨) `•.¸(¨`•.•´¨)
|...............* *...........|||“|““__
|________________ _ |||_|___|)
!(@)“(@)““““**!(@)(@)***!(@)““

========VINOVATUL DOVEDIT ==========

Demult, trăia într-un sat un brutar renumit pentru pâinea sa.
Dar, într-o zi, brutarului i se păru că sunt cam uşoare bucăţile de unt pe care tocmai le cumpărase de la un ţăran şi le aşeză pe cântar. Când colo, ce să vezi ?! În loc de 1 kg, cât trebuia să aibă o bucată, fiecare cântărea doar 800 de grame.
Supărat foc, omul s-a dus degrabă la judecătorie, spunând că ţăranul înşală lumea şi cerând, bineînţeles, pedepsirea acestuia.
N-au trecut nici două ceasuri şi ţăranul a fost adus în faţa judecătorului, care l-a ameninţat:
- Dacă este adevărat ce spune brutarul, că îi înşeli pe oameni la cântar, te bag imediat la închisoare.
- Să-mi fie iertat - zise ţăranul - dar sunt nevinovat.
- Cum îndrăzneşti să minţi ? - sări brutarul.
Chiar astăzi am cumpărat aceste bucăţi de unt de la tine.
Domnule judecător, trebuie să-l închideţi pe acest şarlatan, care a încercat să mă păcălească!
- Aşa este, omule ? - spuse atunci judecătorul. Este untul acesta al tău ?
- Al meu este, însă, vedeţi dumneavoastă, eu nu am prea mulţi bani. Mi-am cumpărat un cântar, dar nu am mai avut bani şi pentru greutăţi, aşa că pun unt pe un braţ al cântarului, iar pe celălalt pun o pâine de-a brutarului, care - zice el - are 1 kg. Acum, dacă pâinea brutarului n-a avut 1 kg, eu ce vină am ?
Auzind una ca asta, judecătorul a cântărit imediat o pâine şi, într-adevăr, aceasta nu avea decât 800 de g. În locul ţăranului, la închisoare a ajuns adevăratul vinovat, brutarul, care nu doar că înşela oamenii, dar mai dorea şi să fie aspru pedepsit cel care ar fi făcut exact ca el.

Cel ce vrea să înşele, singur se înşală. Chiar dacă nu vede nici un om greşeala sa, Dumnezeu îi vede păcatul; iar atunci când îl mai descoperă şi oamenii, ruşinea este cu atât mai mare.

“Cu nimic nu-L mânii pe Dumnezeu atât de mult
ca atunci când nedreptăţeşti pe cineva.”
Sfântul Ioan Gură de Aur
.|||||||||||||||||...||||........||||...||||||||||||||||||...||||...||||||||||||||||...||||
.||||.........||||...||||........||||...||||..........||||...||||...||||...............||||
.|||||||||||||||||...||||........||||...||||||||||||||||||...||||...||||...............||||
.||||................||||........||||...||||.................||||...||||...............||||
.||||................||||||||||||||||...||||.................||||...||||||||||||||||...||||
________________________$$$$$$$
________________$$$$$$___$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$___$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$$$$$____$$_$$$$$$$
________$$$_$$$$$$$_$$___$$$$$$$$$$$
_______$$$$_$$$$$$$$$$$$_$$$$$$$$$$$
________$$$$_$$$$$$$$$$$_$$$$$$$$$$
_________$$$___$$$$$$$$___$$$$$$$
______$$$$$$_____$$$$_________$$$
________$$_______$$$_________$$$$$
______________$$$$$$$_______$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$_____$$$$$$$$$
_____________$$$$$$$$$____$$$_$$$$$$
____________$$$$$_$$$$____$$$$_$$$$$$
____________$$$$$$$$$$____$$$$$_$$$$$
__________$$$$_$$$$$$$____$$$$$$_$$$$
_________$$$$_$$$$$$$$____$$$$$$$_$$$$
_________$$$_$$$$$$$$_____$$$$$$$$$$$$
________$$$_$$$$$$$$______$$$$$$$$$_$$$
_______$$$$$$$$$$$$________$$$$$$$$$$_$$
_______$$_$$$$$$$$$_________$$$$$$$$$$_$$
________$$$$$$$$$$$__________$$$$$$$$$$_$$$
______$$$$$$$$$$$$$___________$$$$$$$$$_$$$$
_$$$$$$$$$$$$$$$$$$___________$$$$$$$$$
_$$$$$$$$$$$$$$$$$$___________$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$$$$__________$$$$$$$$
____$$$$$$$$$$$$$$$$$_________$$$$$$$$
______$$$$$$$$$$$$$$$$________$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$$$$$$________$$$$$$$
_____________$$$$$______________$$$$$$$
____________$$$$$$_______________&&&&&____
♥     ♥ ♥
      ♥
     ♥

♥
      ♥
     ♥
♥     ♥ ♥
      ♥

. . . . . . .,(`. . .`-----'..
. . . . . . . . . .{,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . {,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . : #
. . . . . . .,. .,.-~-.' -.,. . . ..'--~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . :/. . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-.._' . .....@@@@@@@
. . . ;. . . . . . . . . . . . >> .@.......O_ZI........@@@@@
. . .l. . . . .' ---........-' >} ...@..-DE-VIS....@
. . . .' ,/. . . . `,. .. . . .} ..... .@.ITI-DORESC.@ @@@
. . . . .. . . . . .. . . .,.-} .........@@@@@@@
. . . . . ',. . . . . ',-~'`./.
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__ mereu cu realizari asa cum iti doresti !

O SEARA SUPERBA CU IMPLINIRI SUFLETESTI !
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
rodica_post, utilizator

Alte discuții în legătură

Perle din avocatura Mihaela Hornea Mihaela Hornea AVOCATUL : Doctore, inainte sa faci autopsia, ai cautat sa vezi daca mai avea puls ? MARTORUL : Nu AVOCATUL : Ai controlat tensiunea ? MARTORUL : ... (vezi toată discuția)
Ne distram in sala de judecata avTodincaVeronica avTodincaVeronica Cand v-ati distrat ultima data in sala de judecata? Cunoasteti intamplari hazlii? Judecatorul l-a intrebat pe martor: "Ai vazut boul? ... (vezi toată discuția)
Spune un banc, gluma cu avocati! Roland Mindrila Roland Mindrila Incep cu unul \" Un client isi intreaba avocatul: - Cat cereti pentru o consultatie? - 3000 euro pentru trei intrebari. - Nu este un pic cam scump? - Ba ... (vezi toată discuția)