avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare ONG

Exista conflicte de interes in sponsorizarea unui ONG ?
Daca sunt presedintele unui ONG , pot sponsoriza ONG-ul cu deducerea din impozitul pe profit al afacerii familiei mele ?
Daca am un angajat in ONG si doreste sa sponsorizeze ONG-ul tot prin deducerea din impozitul pe profit al societatii lui , este in regula ?
Exista incompatibilitati in fiecare din aceste doua situatii expuse de mine ?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 04:53, 10 Aprilie 2016
Da, se poate in ambele cazuri.
Va multumesc ! Puteti sa -mi specificati in ce lege, articol de lege gasesc acest raspuns ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
Mihaela Ciurescu, Alte profesii
Simplul fapt ca o persoana cu rol determinant intr-o entitate sponsor ( ex. asociat unic sau majoritar, administrator) are si un rol in ONG-ul sponsorizat (ex. e presedinte sau membru sau salariat) nu e in sine un conflict de interese decat un potential in acest sens, si deci in sine nu e prohibita sponsorizarea, dar trebuie masuri concrete pentru a nu fi efectiv conflict de interese. De exemplu nu ar trebui ca sponsorizarea sa fie destinata remunerarii presedintelui sau acelui salariat, sau ONG-ul sa asigure din acei bani ceva bunuri sau servicii in beneficiul specific a acelor persoane (ar merge daca ar fi pentru un numar mare de membri in mod egal, si ei ar fi doar unii din cei multi...).... Prevederi sunt in Legea 32 / 1994 privind sponsorizarea si in Legea 31 / 1990 daca sponsorul e societate lucrativa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)
Remunerare membri ong prin procent sponsorizări Saul_G Saul_G Bună seara! Exercit o funcţie de conducere în cadrul unui ONG şi împreună cu colegii mei dorim să sporim fondurile asociaţiei, în principal prin ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)