avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatia la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatia la executare

Supun atentiei dv. urmatoarea problema:
Sunt intimat intr-un proces civil ce are ca obiect contestatie le executare. care sunt consecintele in cazul in care nu depun intampinare si nu ma prezint la proces? contestatarul va castiga procesul? acesta se poate indrepta impotriva mea din punct de vedere material? dar executorul judecatoresc pe care l-am angajat? pur si simplu vreau sa renunt la executarea silita pe care am initiat-o.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:37, 23 Decembrie 2015
Mergeti la executorul care a declansat executarea si depuneti renuntarea la executare.
Acesta va depune dosarul de executare la instanta cu renuntarea depusa.
Puteti depune aceeasi renuntare si la instanta, la dosarul de contestatie la executare unde sunteti intimat.
Domnule avocat, multumesc pentru raspuns
Puteti sa renuntati fara nicio problema doar ca va trebui sa achitati onorariul integral al executrului + cheltuieli. Daca nu puteti, are executorul o solutie= va executa silit pe dvs.

Succes!
Ca să scăpați ierftin, dacă există șanse mari să se admită contestația, achiesați de la început, prin îmtâmpinare la pretențiile contestatorului și solicitați admiterea contestației și anularea actelor de executare. Așa nu mai are executorul cum să vă cearp onorariul . Cu un judecător deștept, nici cheltuieli de judecată nu plătiți. taxa de timbru se restituie oricum contestatorului, dacă se admite contestația, deci nu o veți plăti dumneavoastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii silite mariorica mariorica Buna ziua, As dorii sa va adresez si eu o intrebare: Am fost salariata la [EDITAT], in 2007 am fost data acsa prin ordonanta si toti fostii angajati, am dat ... (vezi toată discuția)
Plata executorului judecatoresc mihaelacoman mihaelacoman Buna seara, Supun atentiei dvs. urmatoarea problema: am fost intimat intr-un proces \"contestatie la executare\". Executorul judecatoresc a stabilit suma de ... (vezi toată discuția)