avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Definitii despre viata
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Definitii despre viata

Un mesaj foarte frumos pentru toti

Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia.
I-ai multumit plingind toata noaptea.

Cind tu aveai 2 ani ea te-a invatat sa mergi.
I-ai multumit fugind cind ea te chema.

Cind tu aveai 3 ani ea iti pregatea toata mincarea cu dragoste.
I-ai multumit aruncind farfuria pe jos.

Cind tu aveai 4 ani ti-a dat creioane colorate.
I-ai multumit colorind masa din sufragerie.

Cind tu aveai 5 ani te-a imbracat pentru vacanta.
I-ai multumit sarind in prima balta.

Cind tu aveai 6 ani te-a dus la scoala.
I-ai multumit strigind nu merg.

Cind tu aveai 7 ani ti-a cumparat o minge.
I-ai multumit aruncind-o in fereastra vecinilor.

Cind tu aveai 8 ani ti-a dat o inghetata.
I-ai multumit scapind-o in poala.

Cind tu aveai 9 ani ti-a platit lectii de pian..
I-ai multumit ca nici macar nu te-ai deranjat sa exersezi vreodata.

Cind tu aveai 10 ani te ducea toata ziua cu masina de la fotbal la gimnastica de la o zi de nastere la alta.
I-ai multumit ca sareai din masina si nu te uitai niciodata inapoi.

Cind tu aveai 11 ani te-a dus pe tine si pe prietenii tai la cinema..
I-ai multumit cerindu-i sa stea in alt rind.

Cind tu aveai 12 ani te-a avertizat sa nu te uiti la anumite programe la TV.
I-ai multumit asteptind sa iasa din casa.

Cind tu aveai 13 ani ti-a sugerat cum sa te tunzi.
I-ai multumit spunindu-i ca nu are gusturi.

Cind tu aveai 14 ani ti-a platit o tabara de vara de o luna.
I-ai multumit uitind sa-i scrii macar o scrisoare.

Cind tu aveai 15 ani venea de la lucru si-si dorea o imbratisare,
I-ai multumit stind in camera ta cu usa incuiata.

Cind tu aveai 16 ani te-a invatat sa-i conduci masina.
I-ai multumit luindu-i-o de cite ori puteai.

Cind tu aveai 17 ani ea astepta un telefon important.
I-ai multumit stind la telefon toata noaptea.

Cind tu aveai 18 ani ea plingea la festivitatea ta de absolvire a liceului.
I-ai multumit stind la petrecere pina in zori.

Cind tu aveai 19 ani ti-a platit facultatea, te-a dus in campus si ti-a carat bagajele.
I-ai multumit salutind-o in afara camerei ca sa nu te simti jenat in fata prietenilor.

Cind tu aveai 20 de ani te-a intrebat daca te intilnesti cu vreo fata.
I-ai multumit spunind-i "Nu-i treaba ta!"

Cind tu aveai 21 de ani ti-a sugerat anumite cariera pentru viitorul tau. I-ai multumit spunind-i "Nu vreau sa fiu ca tine!"

Cind tu aveai 22 de ani te imbratisa la absolvirea facultatii.
I-ai multumit intrebind-o daca poate sa-ti plateasca o excursie prin Europa.

Cind tu aveai 23 de ani ti-a dat mobila pentru primul tau apartament.
I-ai multumit spunindu-le prietenilor ca era urita.

Cind tu aveai 24 de ani ti-a cunoscut logodnica si te-a intrebat de planurile de viitor.
I-ai multumit spunindu-i printre dinti: "Maaaaami, te rog"!

Cind tu aveai 25 de ani te-a ajutat sa-ti plateti nunta si a plins si ti-a spus cit de mult te iubea.
I-ai multumit mutindu-te in cealalta parte a tarii.

Cind tu aveai 30 de ani te-a sunat sa-ti dea un sfat pentru copil..
I-ai multumit spunind-i "Lucrurile sunt diferite acum"

Cind tu aveai 40 de ani te-a sunat sa-ti aminteasca de aniversarea unei rude.
I-ai multumit spunindu-i ca erai foarte ocupat chiar atunci.

Cind tu aveai 50 de ani ea era bolnava si avea nevoie sa ai grija de ea. I-ai multumit citind despre povara care devin parintii pentru copiii lor.

Si apoi, intr-o zi, ea a murit in tacere. SI tot ce nu ai facut vreodata s-a intors lovind ca traznetul in INIMA ta.
Daca ea mai este pe aproape, nu uita sa o iubesti mai mult ca niciodata.
Daca ea nu mai este, aminteste-ti dragostea ei neconditionata si da-o mai departe.
Aminteste-ti mereu sa o iubesti pe mama ta...
Pentru ca nu ai decit o singura mama in toata viata ta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
rodica_post, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:42, 16 August 2015
Constantin Ţoiu
(Pre texte, 1973)

Nu fiindcă lucrurile sunt dificile…

Intr-o staţie de metrou pariziană, potrivit unor măsuri de înfrumuseţare a “lumii de dedesubt” în care oamenii îşi petrec o bună parte din timp, circulând, se poate citi pe un panou această frază a lui Seneca:
“Nu fiindcă lucrurile sunt dificile nu îndrăznim, ci fiindcă noi nu îndrăznim, lucrurile sunt dificile”.
Ne oprim o clipă, şoptind încă o dată:
fiindcă noi nu îndrăznim, lucrurile sunt, ni se par sau devin dificile
Cetăţeanul grăbit, şovăind în pragul unei acţiuni, va găsi în sentinţa filozofului acel adaos de cutezanţă care îi va face problema uşoară, deşi rămâne de văzut despre ce fel de acţiune este vorba şi care-i problema.
Pentru ce trebuie să îndrăznim, nu stim niciodată prea bine, dificultatea ia altă înfăţişare şi noi trebuie să îndrăznim din nou, ca să cunoaştem preţul îndrăznelii adevărate.
Ce efect ar avea, în locul reclamelor făcute atâtor nimicuri trecătoare…, ce efect ar produce, într-unul din noile pasaje subterane, versul-cheie al existenţei noastre pe care o credem totdeauna aceeaşi:
Trecut-au anii ca nori lungi pe şesuri…”

Definitia vietii,..greu de definit, dar toti ne nastem,..crestem..ne luptam cu greutatile vietii ,..ne luptam pentru un viitor fericit,..ne cautam jumatatea,..sufletul pereche si constatam ca timpul trece... Timpul este ireversibil si este prea tarziu cand realizezi ca te-ai realizat profesional...ai lasat urmbre in urma ta .. dar cineva din viitorul tau a sters tot ce tu ai creat,..ai proiectat ,..ai executat...si atunci ce iti ramane??? Poate in cazul cel mai fericit...vorba lui Arghezi...' fiule,..iti voi lasa drept bunuri dupa moarte, un nume adunat pe o carte'...

Visezi,..speri si traiesti intro valtoare ametitoare ...Umbrele create de tine au fost sterse...De ce ai muncit ??? De ce ai Trait??/ Ce ai sperat...???

Speranta moare ultima,..sau tu mori dupa speranta...cand sperantele mor???

In natura nimic nu se pierde nimic nu se creaza,..totul se transforma... Si sufletul isi cauta un alt trup intro zi,.dintrun secol viitor,..un nou trup,..un nou om,..dar acelasi suflet......
([ link extern ] )

Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
mirunika, utilizator
...si despre viata:)

Despre barfa si importanta ei

In Grecia antică Socrate (469-399 DC) era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui.
Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
- "Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai ?"
- "Stai o clipa' , ii replica Socrate. "Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test.
Se numeste 'Testul celor Trei.'
- "Trei ?"
- "Asa este" , a continuat Socrate.
"Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui.
Primul test este cel al *Adevarului*.
Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat ?"
- "Nu" , spuse omul. De fapt doar am auzit despre el".
- "E-n regula" , zise Socrate. Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu.
Acum sa incercam testul al doilea, *testul Binelui*.
Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine ?"
- "Nu, dimpotriva....."
- "Deci" , a continuat Socrate, "vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat ?"
Omul a dat din umeri, putin stanjenit.
Socrate a continuat. "Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba *testul Folosintei*.
- Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos ?"
- "Nu, nu chiar..."
- "Ei bine" , a conchis Socrate, "daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos, atunci de ce sa-mi mai spui ?"
Omul era invins si s-a rusinat.

ªi astfel Socrate nu a aflat niciodată că nevastă-sa îl inşela cu studentul respectiv !!!

=D>
Ce este viata?
" Timp de cel putin citeva decenii, cele mai luminate minti umane au incercat sa defineasca viata - sau cel putin un set de criterii universale, fara a reusi. Totusi, exista o definitie extrem de populara, formulata acum 10 ani de Gerald Joyce, de la Institutul de Cercetare Scripps, din California. El descrie viata ca fiind un sistem chimic care se autointretine si care a evoluat prin selectie naturala darwiniana. Aceasta definitie capteaza esenta vietii pe Pamint, dar criticii se tem ca, ampla cum este, s-ar putea dovedi a fi prea mica pentru a cuprinde tot ceea ce am vrea sa numim viata. Dificultatea pleaca din faptul ca nu avem decit un singur exemplu “de lucru”. Toate formele de viata de pe planeta noastra au descins dintr-un numitor comun, fara ca noi sa ne putem da seama care este acesta. Cum pun unii problema este ca si cum ai incerca sa descrii un mamifer, avind la indemina doar o zebra. Este nevoie de cel putin un al doilea exemplu, strain de primul."

Aceasta este una din cele 10 mari enigme ale planetei.

= Iluminatii din Ivanda =
Ce este viata ? o simpla intrebare la care raspunsul ar trebui sa fie la fel de simplu , dar cine va stii sa raspunda ? pot sa va dau cateva exemple :
Viata e la fel cum ai interpreta in public un solo de vioara, invatad stiinta instrumentului pe masura ce canti. – Samuel Butler
Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri. – John Lennon
Poti sa traiesti o suta de ani, daca renunti la toate acele lucruri care te fac sa-ti doresti sa traiesti atat. – Woody Allen
Doar viata pe care o traim pentru altii este o viata ce merita sa fie traita. – Albert Enstein
Viata este unoeri foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta. – Paulo Coelho
Nu e adevarat ca viata este o nenorocire dupa alta; este o nenorocire continua. – Edna St. Vincent Millay
Fiecare zi pare prea scurta pentru toate gandurile pe care le gandesc, pentru toate plimbarile pe care vreau sa le fac, pentru toate cartile pe care vreau sa le citesc si pentru toti prietenii pe care vreau sa ii vad. – John Burroughs
Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent. – Buddha
Daca o viata de om e prea scurta pentru a citi toate capodoperele, mai are sens sa scriem carti mediocre? – Valeriu Butulescu

Alte discuții în legătură

Intra aici cu sufletul si esti mai acasa ca oriunde... justitiarul3 justitiarul3 Daca iubesti poezia, daca esti fascinat de frumusetea cuvantului... nu sta pe ganduri, scrie, scrie asa cum stii tu, incepe cu putin si mai ales nu-ti fie ... (vezi toată discuția)
Legi, regulamente, reguli... miracole (de viata) nucu$ nucu$ Se pare ca sunt valabile......... Legea lui Slous: Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap. ... (vezi toată discuția)
Dedicatie tuturor femeilor si mamelor ! actb actb \"Am invatat ...\" de Octavian Paler :vishenka: Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa ... (vezi toată discuția)