avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani falsi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani falsi

Buna ziua . Astazi am aflat ca am o bancnota falsa de 10 lei in portofel , am descoperit asta prin faptul ca am fost la magazin si casierul nu i-a primit spunand ca sunt falsi si diferiti fata de una originala . Intradevar am verificat si nu sunt la fel.Intrebarea mea este , cum as putea proceda in cazul acesta ? Nu imi este pentru cei 10 lei , dar ma intreb daca pot face ceva sau ii arunc si gata :frantic:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:46, 25 Decembrie 2015
In astfel de situatii este de preferat sa predati bancnota la politie
Sunteti sigur ca sunt falsi? Stiu ca sunt mai multe "editii" ale bancnotei de 10 lei, cu mici diferente intre ele. Stiu de la cineva care lucreaza la o banca faptul ca la un moment dat chiar la ei a fost o confuzie cu privire la niste bancnote de 10 lei, ulterior lamurindu-se situatia - nu erau false, erau doar dintr-o emisiune mai noua.

Daca o predati la politie, asteptati-va sa fiti chemat ulterior pentru diverse declaratii.
Da, politia va va audia în mod sigur.
Ca o predați singur nu v-ar suspecta de uz de bancnote false.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Banii sunt falşi doar dacă se pot răzui cu o lamă, un cuţit sau chiar cu o monedă, altfel e vorba de ediţii diferite ale bancnotelor de hârtie.
Banii falsi se vad destul de clar.

In primul rand e vorba de material.
Mai exista elementele de siguranta.
Aici insa deja omul trebuie sa se priceapa ceva mai bine ca sa inteleaga...

La banii romanesti hartia platificata arata clar daca banii sunt falsi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog urgent un raspuns - incercare schimb valutar bancnota falsa amellia amellia Am gasit o bancnota de 100 de dolari, si nestiind ca e falsa am incercat sa o schimb La schimbul valutar, bine inteles ca doamna a chemat politia Cu o seara ... (vezi toată discuția)
Bani falsi primiti de la banca lila688678 lila688678 Am primit de la o banca mai multe bancnote de 100 euro.Din cauza ca ei dau putin, am incercat sa schimb la un ,,schimb valutar,, unde mi-au gasit o bancnota ... (vezi toată discuția)
Bancnota falsa galina1 galina1 Bna ziua, ieri la serviciu am gasit o bancnota de 1000 de ruble false, clientul nu a vrut sa chemam politia dar a spus sa o rup si sa o returnez inapoi, eu am ... (vezi toată discuția)