avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calificare exceptie procesuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calificare exceptie procesuala

Buna ziua !

As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema, mentionata punctual conform celor de mai jos:

1. Daca prin incalcarea unui drept fundamental prevazut in Constitutia Romaniei si anume unul referitor la "Drepturi si libertati fundamentale"[ Cap. II ], incalcare savarsita prin aplicarea unor articole de legi - diferite, dar ambele speciale ! - subsemnatul pot invoca instantei ca avem de-a face cu o exceptie de neconstitutionalitate .
2. In caz afirmativ, daca aceasta exceptie de neconstitutionalitate poate fi calificata drept exceptie absoluta de procedura.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:21, 20 Decembrie 2015
Exceptia de neconstitutionalitate poate fi invocata atunci cand printr -o norma de drept aplicata concret intr-un litigiu se incalca unul din drepturile fundamentale prevazute in Constitutie.

Nu are caracterul unei exceptii absolute de procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitate vornicu lumi vornicu lumi Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti daca o societate pe care am actionat-o in instanta pentru neplata facturilor poate invoca clauze de ... (vezi toată discuția)
Este constitutionala izolarea la domiciliu prin ordinul ministrului sanatatii? virgil22 virgil22 Bună ziua, As dori sa stiu daca izolarea obligatorie la domiciliu este constitutionala. Citisem o declaratie a Avocatului Poporului care spunea ca ... (vezi toată discuția)
Pot sa invoc o exceptie de neconstitutionalitate in cererea de recuzare? eusaisapte eusaisapte pot sa invoc o exceptie de neconstitutionalitate in cererea de recuzare, care sa fi analizata de instanta care judeca cererea de recuzare si inaintata la ... (vezi toată discuția)