avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere juridica SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere juridica SRL

Buna ziua ! O societate comerciala infiintata in anul 2012 , 2 actionari (A si B ) si un administrator diferit ( C ) . Are linie de credit de 115.000 lei , unde actionarii A si B sunt garanti .Ambii actionarii cesioneaza partile sociale catre administrator ( C ) , acesta devenind unic actionar si administrator . Ce raspundere mai am eu asociatul B pentru aceasta societate (daca societatea intra in faliment sau incapacitate de plata) ? Mentionez ca actele nu au iesit inca de la Camera de Comert ( dureaza 30 zile ) .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 15:05, 23 Decembrie 2015
Garantiile d.voastra sint urmaribile in continuare. Solicitati detinatorului unic de parti sociale sa solicite inlocuirea garantiilor cu bunuri personale cu acceptul bancii. Altfel, numai prin cedarea partilor sociale, nu ati facut altceva decit sa renuntati la dividende. Si inainte, raspunderea era a administratorului. Mai concret, nu ati rezolvat nimic, decit eventual la cedarea partilor sociale ati primit cv lor. Atentie, uneori bancii ii e mai facil sa execute garantul decit debitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Contract creditare societate, cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai ... (vezi toată discuția)