avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2% Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2% Asociatii de proprietari

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie unde trebuie sa redirectionez cei 2 % (180 lei) din impozitul pe venit obtinuti in luna noiembrie anul acesta. Acestia ii "bag" in fondul de reparatii, fondul de rulment, etc. Daca banii au intrat in contul din banca in baza formularului 230 a lui Popescu, acesti bani intra in fondul de reparatii/rulment al lui Popescu sau se distribuie la fiecare .
Imi cer scuze pentru exprimarea simplista dar nu am gasit cum altfel sa explic in asa fel incat sa ma fac inteleasa.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:28, 22 Decembrie 2015
Va putem ajuta daca problema este expusa mai exact.
@mikare,
Va felicit pentru aceasta actiune. Noi o facem de 7 ani si primim bani de la buget in fiecare an. Am primit si anul acesta.
Banii pe care i-ati primit in cont sunt bani la dispozitia asociatiei si nu sunt nominalizati in extrasul de cont sau in ordinul de plata intocmit de trezorerie ca fiind depusi la oridinul lui Ionescu, Georgescu... Sunt asociatii si fundatii care primesc bani in urma depunerii formularelor de la sute sau mii de oameni. Dar banii se primesc fara numele lor in contul asociatiilor...
Asadar acesti bani sunt ca si cei incasati de asociatie din sponsorizari, din inchirierea terasei pentru o antena, din penalizari... Adica sunt ai asociatiei si-i puteti folosi tot asa cum folositi sumele incasate din inchirieri sau "venituri din exploatarea proprietatii comune", asa cum prevede legea 230/2007.
Repartizati-i tuturor proprietrarilor pe cota indiviza (suprafata utila a apartamentelor) si inregistrati-i in registrul fondului de reparatii pe fiecare apartament.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii la asociatia de proprietari si impozitarea M. Gradinaru M. Gradinaru Buna seara la toti Moderatorii, Consultantii si Utilizatorii acestui Forum! Sarut mana Doamnelor si Domnisoarelor! De curand am aflat de la un membru din ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari ioan-06 ioan-06 Buna ziua, Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti. dupa cum stici asociatiile de proprietari fac parte din organizatiile non profit. Dorim sa aflam ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restantierii cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, In cadrul asociatiei noestre de proprietari sunt mai mult de jumatate din apartamente cu restante la cotele de intretinere pentru o luna, doua, ... (vezi toată discuția)