avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... stat de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

stat de plata

Buna seara,
va rog sa-mi spuneti daca este corect ca administratorul (contabil) unei Asociatii de Proprietari sa intocmeasca statul de plata pentru contabil, cenzor si presedinte pe luna decembrie, daca se incaseaza taxele pe luna noiembrie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:24, 22 Decembrie 2015
Este corect: plata salariului tine de registrul de casa nu de lista de intretinere.
Salariile platite pentru activitatea pe decembrie se vor recupera in listele botezate decembrie.
Osanca a scris:
este corect ca administratorul (contabil) unei Asociatii de Proprietari sa intocmeasca statul de plata pentru contabil, cenzor si presedinte pe luna decembrie, daca se incaseaza taxele pe luna noiembrie

Statele de plata se intocmesc pentru fiecare luna in care oamenii muncesc si trebuiesc platiti in baza CIM sau contractelor de mandat. Nu are importanta cand incaseaza asociatia banii de la membrii asociatiei, salariile si indemnizatiile se achita la data stabilita de comitetul executiv in asociatia dumneavoastra, data stabilita si in CIM sau contractele de mandat.
Ca sa intelegem mai bine comparati cu factura de apa pe luna noiembrie ce trebuie achitata, de exemplu, pana la 15 decembrie. Ori abia pe 18 decembrie se afiseaza listele de plata pentru noiembrie (acestea includ si apa), dar factura trebuie achitata si nici un furnizor nu va astepta ca asociatia sa incaseze sumele repartizate pe liste, sume ce se pot incasa uneori si peste 2-3 luni.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment in asociatia de proprietari VILI48 VILI48 VA ROG SA MA LAMURITI:La infintarea asociatie de locatari s-a constituit un fond de rulment care reprezenta media cheltuielilor la intretinere a 12 luni ... (vezi toată discuția)
Lista de plata caragiu caragiu La o analiza mai atenta a listei de plata am constatat ca suma fact. emise este egala cu suma incasarilor tuturor ap. de pe scara, mai putin suma ... (vezi toată discuția)
Situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la asoc.de propr. ligiasmeureanu ligiasmeureanu buna ziua, mi s-a propus sa preiau functia de cenzor la o asociatie de proprietari si trebuie intocmita situatia soldurilor elementelor de pasiv si activ. Nu ... (vezi toată discuția)