avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestat in UE, mandat in tara - executare pedeapse
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestat in UE, mandat in tara - executare pedeapse

Verisorul meu are mandat in tara pt viol. Definitiva este data in 2011 si este de 4 ani. Problema este ca mai are manadat european in Franta cateva pedepse cumulate de 5 ani juumate . El este arestat acolo de 1 an jumate , as vrea va rog sa-mi spuneti daca ce face acolo se cumuleaza cu pedeapsa de la noi din tara .
As avea de nevoie de raspunsul dvs,pana acum nimeni nu ma lamurit cu nimic
. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:20, 27 Decembrie 2015
E greu de spus deoarece trebuie totul analizat in concret.
Banuiesc ca nu s-a platit niciodata avocat si a avut mereu avocat din oficiu si in Romania si in Franta.
Nu se cumuleaza pedepsele din mai multe tari in Franta, dar dupa executarea pedepsei din Franta va fi extradat in Romania pentru executarea pedepsei din Romania. Singura lui scapare de pedeapsa din Romania ar fi intervenirea prescriptiei. Vezi [ link extern ]

Conform cu ce scrie acolo pedeapsa ar fi prescrisa daca ramane-n Franta pana-n 2020 (noua ani de la ramanerea definitiva a condamnarii din Romania). Atat ca extradarea poate interveni inainte de asta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2015
tgeorgescu, utilizator
Îl va trimite sa execute pedeapsa în România foarte probabil.
Vor exista doua mandate de executare a pedepsei închisorii.
Din punctul asta de vedere, mai bine mai face un an sau doi in Franta decat sa faca patru-n Romania. Ma rog, ar putea cere transferul in Romania, dar nu e sigur ca ar iesi in avantaj.
Majoritatea prefera sa execute pedeapsa în România deoarece au rudele aproape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel, sentinta definitiva Cosmina98 Cosmina98 Buna ziua, Sotul meu are o condamnare de 5 ani, care nu este definitiva. Inca se judeca in apel.Intrebarea mea ar fi: dupa hotararea sentintei definitive ... (vezi toată discuția)
Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa claudiuagachi claudiuagachi IN 2003 ANUI AMIC I S-A DAT O PEDEAPSA DE 3 ANI SI 6 LUNI.A PLECAT IN ITALIA INAINTE DE TERMINAREA PROCESULUI,IN 2002.IN 2005 A AVUT UN ORDIN DE EXTRADARE DAR ... (vezi toată discuția)