avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitatea conturilor bancare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitatea conturilor bancare

Buna dimineata, am o nelamurire si defapt vreau un raspuns. Lucrez la o firma iar directorul de la pct de lucru de unde apartin ne aduce acuzati si face referiri precum ca furam din firma. argumetind ca avem un alt potential finaciar si ca nu cheltuim in totalitate salarile depuse pe card la banca de care apartinem, pentru ca sotia dumnealui lucreaza la acea sucursala a bancii, avand acces la conturile noastre iar fara voia noastra scoate extrase de cont si le duce sotului.
Intrebarea mea este are voie sa faca lucrul acesta, amandoi, precum si cum putem instinta centrul zonal al bancii ca se divulga date confidentiale din banca fara acordul clientului dar si sa ne pastram indentitatea la acest denunt pentru siguranta noastra. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: valentin_valentin , utilizator 06:55, 23 Decembrie 2015
OUG 99/2006
art. 111
(1) Instituţia de credit este obligată să păstreze confidenţialitatea asupra tuturor faptelor, datelor şi informaţiilor referitoare la activitatea desfăşurata, precum şi asupra oricărui fapt, data sau informaţie, aflate la dispoziţia sa, care privesc persoana, proprietatea, activitatea, afacerea, relaţiile personale sau de afaceri ale clienţilor ori informaţii referitoare la conturile clienţilor - solduri, rulaje, operaţiuni derulate -, la serviciile prestate sau la contractele încheiate cu clienţii,
...

Puteti sesiza si BNR.
[ link extern ]
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire lipan lipan doi soti, fiecare are salariul pe card. Ea decedeaza. El foloseste cardul cca.2 luni, lichideaza ca sa nu mai fie plati. Tot el se ocupa de tot, datorii ... (vezi toată discuția)
Banca - divulgare de date personale bero8888 bero8888 Am un rest de credit la [editat de admin] din Iuliu Maniu, Bucuresti si sunt mai mereu cu 2 saptamani in intarziere. Data scadentei nu am putut sa o stabilesc ... (vezi toată discuția)
Are dreptul? lilicrin lilicrin Are dreptul primaria sa se intereseze la BP daca firma are datoriile achitate? Primaria a trimis catre BP un inscris in care li se cere BP-ului sa precizeze in ... (vezi toată discuția)