avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca in Romania
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca in Romania

Buna ziua,

Fiica mea lucreaza in Emirate cu contract de munca ca stewardeza. Conform regulilor salariale de acolo nu i se opreste din salariu: impozit, CAS, samatate etc

In ce conditii perioada lucrata acolo poate fi considerate vechime in munca in Romania ?

Adica daca plateste CAS, sanatate, etc in Romania la salariu de incadrare pe care il are acolo se considera vechime in munca perioada lucrata acolo ??

Ce documente trebuie sa depuna in tara si unde ??

Multumesc anticipat pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 4 Ianuarie 2016
Nu se poate achita , in avans, pe o perioada mai mare de 12 luni, insa puteti prelungi durata contractului daca este incheiat pe un an de zile.

Probabil ca aceasta dispozitie este legata de cuantumul slaariului mediu brut pe economie care se schimba anual prin legea bugetului asigurarilor sociale.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si inca o intrebare oe acest subiect. Retroactiv se poate plati si pentru ce perioada

Multumesc,
Retroactiv nu puteti plati, intrucat contractul de asigurare isi produce efectele numai de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana plecata temporar in strainatate poate incheia un contract de asigurare sociala? Marius Negut Marius Negut Buna seara. Intrebarea este: - o persoana plecata temporar in strainatate poate incheia un contract cu ANOFM(Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de ... (vezi toată discuția)
Plata sanatate si vechime in munca Anomissimona Anomissimona Buna seara, am fost in CCC pentru 2 ani si pe 4 decembrie anul acesta trebuie sa incep lucrul. nu voi putea deoare ce nu am cu cine lasa copilul si la cresa ... (vezi toată discuția)
De la pfa in somaj? ContSters237549 ContSters237549 Sunt PFA din 2012. Pe anul si luni din 2013 (pana azi) nu am realizat venituri. As putea incepand cu 2014 sa platesc contributia la somaj, timp de 12 luni, ... (vezi toată discuția)