avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces stabilire pensie alimentara - renuntare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces stabilire pensie alimentara - renuntare

Buna ziua,
Am un copil in urama unei relatii de concubinaj. Desi stia de existenta copilului il recunoaste 9 ani mai tarziu. In acest timp nu participa in nici un fel la cresterea copilului. La cateva luni dupa recunoastere incepe sa plateasca prin virament bancar o suma de bani stabilita de el cu titlu de pensie alimentara.
In octombrie am deschis proces pentru stabilirea pensiei alimentare deoarece consider ca suma trimisa este insuficienta in raport cu necesitatile copilului si veniturile lui, astfel am solicitat instantei stabilirea pensiei in raport cu veniturile in cota maxima admisa de lege.
Ani de zile am lucuit cu chirie cu copilul, ne-am mutat din loc in loc, am imparit apartamantul inchiriat cu diferite persoane si acest aspect nu l-a interest niciodata. Decizia a luat-o si ca urmare a faptului ca in luna august mama a vandut un imobil in alt oras si cu suma obtinuta am reusit sa cumpar o locuinta. Pentru finalizarea actelor mai aveam nevoie de 3500 lei. I-am solicitat aceasta suma si mi-a dat-o ca avans a pensiei alimentare
Nu am angajat avocat pentru ca nu imi permit. Tatal are avocat in plus a reusit sa isi ascunda veniturile (este actionar la doua firme). In inatmpinare solicita instantei sa respinga cererea mea deoarece forta colectiva a statului nu poate interveni cand exista o executare de bunavoie a unei obligatii, ba chiar a platit la solicitarea mea o suma ce reprezinta un avans pe mai mult de un an si ca nu realizeaza venituri. Realizez nu reusesc sa duc lupta aceasta pana la capat. As dori sa renunt la proces. Cum pot face acest lucru si ce implica acest fapt?

Nu stiu daca acest lucru ma ajuta dar as dosi sa mentionez ca este cetatean strain, si dupa recunoasterea copilului locuieste in Romania cu viza pe membru de familie. A obtinut aceasta viza in urma declaratiilor mele ca participa la cresterea, educarea si pregatirea profesionala a minorului, ca viziteaza copilul periodic. Cand am dat aceasta declaratie speram sa se si intample. Ultima vizita la copil a fost acum aproape sase luni si au vorbit la telefon de vreo doua ori in acest timp. Astfel el locuieste in Ro cu viza pe membru de familie si se ocupa de afaceri din care culmea nu are nici venituri pentru o pensie alimentara onorabila pentru copil....
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2015
anaana3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 10:04, 21 Ianuarie 2016
Daca minorul are 10 ani acesta poate fi ascultat in instanta, dar este firesc sa nu va temeti de acest lucru si daca varsta copilului este mai mica deoarece nu o sa spuna copilul in instanta ca vrea la tata sub nicio forma. Si nici acesta nu cred ca l-ar cere, deoarece l-ar costa mai mult decat cheltuieste in prezent cu acesta. Oricum vi se va face o ancheta sociala la domiciliu in care functionarii de la asistenta sociala vor face o expunere a tuturor celor relatate de dvs. Nu vad ce motiv ati avea sa nu continuati procesul. Ulterior cum aflati ca tatal mai realizeaza ceva venituri intentati un nou proces de recalculare a pensiei alimentare pe motivul ca minorul a crescut si odata cu el si nevoile acestuia sunt in crestere. Puteti sa solicitati ca tatal sa depuna in instanta o declaratie a veniturilor sale din care sa rezulte ca este in insolventa sau ca afacerile i-au mers prost. Probabil ca tatal trebuie sa isi reinnoiasca permisul de sedere si are nevoie de certitudinea clara a platii pensiei de intretinere in favoarea minorului fiind un avantaj pentru el in fata autoritatilor.[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Solicitati instantei sa faca Adrese la ANAF si la Inspectoratul Teritorial de munca pentru a i se comunica ce venituri realizeaza tatal copilului.

Puteti sa va aparati in instanta prin faptul ca sumele primite de la tatal copilului au fost platite pentru ultimii trei ani in care nu a contrituit cu sume de bani, nu pentru viitor, pentru urmatorul an.

Puteti sa incercati sa semnati o Tranzactie in fata instantei prin care sa va intelegeti cu tatal copilului asupra sumei pe care o va plati lunar cu titlu de pensie de intretinere. Si sa specificati acolo ca nu veti plati onorariul avocatului tatatui copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil / intelegere pensie alimentara, program vizitare roxana72 roxana72 din punct de vedere juridic, se poate incheia un act oficial (care eventual sa fie prezentat in instanta) prin care parintii unui copil se inteleg la o anumita ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru neplata pensiei alimentare valentinadana valentinadana Buna ziua, am nevoie de ajutor, vreau sa fac o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare impotriva tatalui copilului meu (copilul are varsta de 8 ani), ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Georgeta24. Georgeta24. Cum pot primi pensia alimentara fara sa bag divorțul?(locuim separat iar copilul locuieste cu mine) (vezi toată discuția)