avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorii Taxe si impozite locale - Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorii Taxe si impozite locale - Mostenitori

Buna ziua, sunt unul din 4 mostenitori a unui teren cu o locuinta. Proprietarii au decedat in jurul anilor 1995, pana in momentul de fata nu s-a dezbatut nici o mostenire si nimeni nu a platit taxele si impozitele pentru aceasta locuinta si teren.

Datoriile la bugetul local se apropie de 5000 de lei.

Intrebarea mea este:

As fi privilegiat daca eu as plati in totalitate aceasta datorie iar apoi sa deschid succesiunea in instanta?
Adica, eu, daca am platit toate taxele si impozitele pentru acest teren, as avea vre-un beneficiu faţă de ceilalti mostenitori?
Si, nu stiu daca conteaza, dar in tot acest timp Eu am intretinut aceasta locuinta si teren, ceilalti nefiind interesati de ea.

Multumesc, sarbatori fericite!
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2015
cosgab9, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:59, 2 Februarie 2016
Chiar nu stie nimeni? multumesc.
1) nu ati fi privilegiat
2) aveti dreptul la restituirea sumelor, impreuna cu dobanzi
3) avantajul este ca nu va mai curg penalitati la debit, de acum inainte.

Iar pentru faptul ca ati intretinut locuinta si terenul, daca aveti dovezi in acest sens, puteti beneficia de un drept de creanta (pentru anumite cheltuieli) fata de ceilalti coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate invecinata parasita valeriandinu valeriandinu Proprietatea mamei mele se invecineaza cu o alta, parasita si lasata in voia soartei, dupa decesul proprietarului, aproximativ, cu vreo 15-20 de ani in ... (vezi toată discuția)
Coproprietate pe cote parti. reguli privind plata impozitului si vanzarea cris_89 cris_89 In urma succesiunii facute in urma decesului bunicului, mama mea a mostenit o jumatate dintr-o proprietate (casa parinteasca) iar cealalta parte a fost ... (vezi toată discuția)
Plata ratelor la banca de catre urmasi enisirin enisirin Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii ... (vezi toată discuția)