avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil mostenit- succesiune nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil mostenit- succesiune nedezbatuta

buna . parintii mei au decedat prima data tata . la scurta vreme si mama . mama nu a facut succesiune. eu mai am o sora care in momentul cand au decedat parintii locuia cu chirie intr-un apartament vis-a-vis de cel al parintilor nostri..pe motiv ca erau debransati de curent si fiind frig sora mea m-a rugat sa o las sa se mute in apartamentul parintilor pt o saptamana de zile pana isi plateste curentul si se branseaza inapoi . au trecut trei saptamani si nu se mai muta de acolo .daca e sa facem succesiune ea nu vrea sa participe la cheltuieli. cum ii pot scoate de acolo ?mi-e teama ca nu vor plati utilitatile si vor fi debransate si apa si gazul si curentul si fara titularii apartamentului nu le voi putea rebransa nici fara succesiune cum ii scot din apartament fara sa fiu nevoita sa ma mut si eu acolo ?
Cel mai recent răspuns: gabriela42 , utilizator 08:57, 10 Ianuarie 2016
Prima data faceti succesiunea si apoi in functie de cui i se atribuie apartamentul respectiv, puteti sa o scoateti sau nu din casa.

Succesiunea o faceti la notar, daca va intelegeti sau prin instanta daca nu va intelegeti. In acest caz, ar fi indicat sa apelati la un avocat.
Cu certificatele de deces ale parintilor, certificatele de nastere ale dvs si surorii, actele de proprietate ale parintilor ( ce constituie masa succesorala - bunuri mobie si imobile) va prezentati la un notar. In cazul cand sora refuza efecturea succesiunii pe cale amiabila, apelati de urgenta la un cabinet de avocatura pentru a deschide o actiune civila care are ca obiect succesiune si evacuare.
deocamdata nu o puteti evacua, neavand calitate de proprietar.
trebuie sa dezbateti succesiunea dupa cei doi parinti.
multumesc pt raspuns . am deschis succesiunea .in functie de ce se atribuie una sau alteia dintre noi apartamentul? . mentionez ca mama nu a dorit sub nicio forma ca sora mea sa beneficieze de apartament . mama a dorit ca ap sa ramana celor trei nepoti dintre care si copilul ei .ai mei copii sunt la casele lor dar al ei inca este elev sora mea nu doreste nici macar copiluli ei sa lase ceva spune mereu sa-si faca singur .vecinii mamei stiu asta .cum fac sa protejez copilul ei care are 17 ani? daca reziliez eu contractele la utilitatile apartamentului pe baza certificatelor de deces ale parintilor va fi nevoie sa platesc rebransare daca se fac noi contracte pe alt nume?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie rude grad i vicar vicar Buna ziua Problema mea este urmatoarea: Bunica mea din partea mamei ii face sorei mele cvc pentru apartamentul pe care il detinea,decedeaza iar sora mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua, Ma numesc Doina si fac parte dintr-o familie cu doua fete ( fiind surori doar dupa mama ) iar in urma decesului mamei si a dezbaterii succesorale, ... (vezi toată discuția)