avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere pentru al 2-lea copil dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere pentru al 2-lea copil dupa terminarea cic 1

Buna ziua,
Sunt mamica a unui baiat de 1 an si aproape 2 luni, imi mai doresc un copil pe care as vrea sa-l nasc pana ce primul copil ar implini 2 ani pt a putea intra in cic imediat ce inchei primul cic. Acum iau o indemnizatie de 85%, iar cic 1 s-ar incheia in 7 iunie 2010 (am nascut primul copil pe 8 iunie 2008).Intrebarea mea este urmatoarea; pana la ce data ar trebui sa nasc al 2-lea copil pt a beneficia de aceasta indemnizatie de 85% pe care o iau acum si a putea intra in al 2-lea cic>? Am citit prin lege ca in cazul in care a 2-a nastere se produce in perioada de cic de 2 ani de la primul copil as avea dreptul sa intru in cic 2 cu indemnizatia pe care o luam la primul copil 85% in cazul meu.dar daca nu reusesc sa raman asa repede insarcinata si ar fi o perioada de cateva zile- o luna dupa terminarea cic 1, as putea intra in prenatal si apoi in cic 2 cu aceasta indemnizatie de care beneficiez acum? Multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 18:15, 26 Iulie 2009
Daca nasteti pana la data de 07.06.2010 bebe 2, atunci veti beneficia de aceeasi indemnizatie pe care o aveti in prezent(practic se prelungeste concediul pana bebe 2 va implini 2 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil bebe 2 catalinaciobanu catalinaciobanu Buna ziua, Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni. Urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal imediat dupa cic sau prelungire cic? moniquesro moniquesro Buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu situatia mea, sa stiu ce drepturi am. Sunt insacinata in luna a 8-a cu cel de-al doilea copil, ... (vezi toată discuția)