Buna ziua. Am avut o plangere la politie de inselaciune care acum s-a transformat in abuz de incredere. In opinia mea nu este nici una nici alta . O ruda mi-a dat o suma de bani sa o pastrez si daca am nevoie sa ma folosesc de ea iar cand o cere sa o dau inapoi. La data cand mi-a cerut-o nu am avut toata suma dar i-am dat o parte din urmand ca in scurt timp sa-i dau toata suma . I-am dat banii pe 18.02 intelegandu-ne ca intr-o luna sa dau si diferenta. Pe 25.02 am primit citatie de la politie ca am plangere penala de inselaciune. Nu m-am prezentat iar prin mai m-am trezit la 7 dimineata cu doi politisti la usa din orasul respectiv care e cam la 60 km de bucuresti care dupa ce am stat de vorba , i-am invitat in casa , mi-au lasat o alta citatie cu un alt numar de dosar pe aceiasi invinuire. M-am dus cu avocat si am dat declaratie . La unul din martori sau dus la usa unul dintre politisti cu cel care a facut reclamatia spunandui ca are obligatia sa vina la politie sa dea declaratie fara insa ai lasa vreo citatie. Acum ma suna avocatul care mi se pare cam dubios si imi spune ca s-a inceput urmarirea penala pe abuz de incredere si ca a primit el mail cu citatie sa ma prezint eu si toti martorii sa dau declaratii. Eu stiu de la un politist ca citarea nu este legala decat daca se face prin posta . Mi-a spus ca altfel nu este valabila din punct de vedere legal. Si primesc un sms de la avocat ca trebuie in aceeasi zi sa merg la Alexandria la testul poligraf. Intai la testul poligraf si apoi la politie pentru declaratii cu toti martorii . Sfatul lui este ca nu trebuie sa suparam anchetatorii ca ii fac lui reclamatie. L-am intrebat daca ma ajuta testul poligraf el a zis ca da , dar eu m-am interesat si am aflat ca nu , chiar daca iese bine nu ma ajuta , dar daca domnul politist a zis noi nu putem sa ne opunem. Eu stiu ca numai anumite orase au test poligraf si Alexandria nu se afla printre ele . Cel mai apropiat de orasul respectiv este Bucuresti. Eu am facut dovada la politie ca am dat o suma de bani , numai ca ei contesta asta si contesta si faptul ca mi-au dat suma respectiva ca vor dobanda la ea . I-am aratat polistului un sms in care vorbea respectivul de dobanda.
Nu stiu ce sa fac iar avocatul m-a deziluzionat teribil. Culmea ca il mai am si intr-un alt proces care abia a ainceput.
Ce sfat imi dati? Multumesc.
Nu sunteti obligat sa faceti testul cu poligraful.
Cat despre avocat, ori aveti cu acesta o discutie seriosa sa vedeti care este problema, ori faceti bine si-l inlocuiti.
Despre modul de citare , observati ca legea mai recunoaste si alte modalitati,important este ca dvs. sa fi luat la cunostinta.
Art. 175: Modul de citare
(1) Chemarea unei persoane in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecata se face prin citatie scrisa. Citarea se poate face si prin nota telefonica sau telegrafica.
Despre testul cu poligraful, sa stiti ca nu sunteti obligat sa il faceti, in plus, acest test neputand oricum crea vreo certitudine si oricum rezultatul testului mai trebuie coroborat si cu alte probe. Nu este nici macar mentionat printre mijloacele de proba prevazute de lege.Se spune ca acest poligraf poate fi fentat de catre persoanele care au stapanire de sine , care ,exerseza" inainte de test, si asa mai departe. Nu stiu daca neaparat avocatul este problema, dar puteti renunta la serviciile lui , daca aveti indoileli in privinta profesionalismului sau, apeland la un avocat in privinta caruia sa fiti sigur ca va va reprezenta interesele cu buna credinta. Important este sa va prezentati la chemari, sa fiti cooperant si sa spuneti adevarul . Uzati de toate proble pe care le detineti , pentru a demonstra faptul ca lucrurile sunt asa cum le prezentati chiar dvs. si nu asa cum le descriu ceilalti. Mult succes.
Testul poligraf a fost cerut de avocatul meu. De ce ? nu stiu. Daca tot nu este relevant . Dintr-un mail pe care l-am trimis reiese suma pe care o datorez ( alta decat cea ceruta de el ) si am facut si dovada ca am returnat o parte din suma . Ma intreb de ce totusi s-a inceput urmairea penala.
Ce ma intereseaza este ca testul poligraf se efectueaza la Alexandria unde eu stiu sigur ca el are relatii deoarece a scos pasoapoarte copiilor fara ca acestia sa fie in tara . Chiar si un buletin la unul dintre ei. Pot face ceva pentru a se muta testarea in Bucuresti ? Va multumesc pentru raspuns.
Poligraf
ragaliemariana
Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful.
Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Poligraf
ragaliemariana
Va rog ajtati-ma cu o litera de LEGE.
La CA a fost admis testarea poligraf, am primit raportul nrgativ dar insotir de o singura diagrama( in loc de 3 ca au ... (vezi toată discuția)