avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

test poligraf

Buna ziua. Am avut o plangere la politie de inselaciune care acum s-a transformat in abuz de incredere. In opinia mea nu este nici una nici alta . O ruda mi-a dat o suma de bani sa o pastrez si daca am nevoie sa ma folosesc de ea iar cand o cere sa o dau inapoi. La data cand mi-a cerut-o nu am avut toata suma dar i-am dat o parte din urmand ca in scurt timp sa-i dau toata suma . I-am dat banii pe 18.02 intelegandu-ne ca intr-o luna sa dau si diferenta. Pe 25.02 am primit citatie de la politie ca am plangere penala de inselaciune. Nu m-am prezentat iar prin mai m-am trezit la 7 dimineata cu doi politisti la usa din orasul respectiv care e cam la 60 km de bucuresti care dupa ce am stat de vorba , i-am invitat in casa , mi-au lasat o alta citatie cu un alt numar de dosar pe aceiasi invinuire. M-am dus cu avocat si am dat declaratie . La unul din martori sau dus la usa unul dintre politisti cu cel care a facut reclamatia spunandui ca are obligatia sa vina la politie sa dea declaratie fara insa ai lasa vreo citatie. Acum ma suna avocatul care mi se pare cam dubios si imi spune ca s-a inceput urmarirea penala pe abuz de incredere si ca a primit el mail cu citatie sa ma prezint eu si toti martorii sa dau declaratii. Eu stiu de la un politist ca citarea nu este legala decat daca se face prin posta . Mi-a spus ca altfel nu este valabila din punct de vedere legal. Si primesc un sms de la avocat ca trebuie in aceeasi zi sa merg la Alexandria la testul poligraf. Intai la testul poligraf si apoi la politie pentru declaratii cu toti martorii . Sfatul lui este ca nu trebuie sa suparam anchetatorii ca ii fac lui reclamatie. L-am intrebat daca ma ajuta testul poligraf el a zis ca da , dar eu m-am interesat si am aflat ca nu , chiar daca iese bine nu ma ajuta , dar daca domnul politist a zis noi nu putem sa ne opunem. Eu stiu ca numai anumite orase au test poligraf si Alexandria nu se afla printre ele . Cel mai apropiat de orasul respectiv este Bucuresti. Eu am facut dovada la politie ca am dat o suma de bani , numai ca ei contesta asta si contesta si faptul ca mi-au dat suma respectiva ca vor dobanda la ea . I-am aratat polistului un sms in care vorbea respectivul de dobanda.
Nu stiu ce sa fac iar avocatul m-a deziluzionat teribil. Culmea ca il mai am si intr-un alt proces care abia a ainceput.
Ce sfat imi dati? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:16, 29 Iulie 2009
Buna seara.Este mai mult decat normal ca testul poligraf sa contina "capcane",pe care in functie de starea generala.emotionabilitate,eventuale afectiuni,aport de medicamente,etc ,mai ales pentru neinitiati sa ridice eventuale dificultati.Totodata pentru cei cunoscatori,practica demonstreaza ca exista cazuri in care subiectii ,in timp dobandesc abilitati /metode de a-si controla starile incat concluziile testului sa le fie net favorabile.In raport de situatiile mentionate referitor la comportamentul aparatorului,surprinde lipsa de reactie din partea dvs si staruinta cu care continuati sa fiti reprezentata sau mai exact condusa pe cai /situatii defavorabile dvs cu consecinte eventual ireversibile si ireparabile.Luati in calcul executarea vreunei proceduri subt "atenta coordonare"a aparatorului ,care sa va fie defavorabila.Pe aparator ,in majoritatea cazurilor nu il intereseaza consecintele actiunilor in raport cu clientii,asa ca singura care suporta sunteti dvs.ganditi-va de 2 ori inainte de a demara si de a accepta orice fel de investigatii pe care nu le cunoasteti si a cror urmari nu le prevedeti.Reveniti cu amanunte si mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul poligraf ContSters211662 ContSters211662 Am si eu o nelamurire ...... Cum se pun intrebarile la detectorul de minciuni ? Cam cate intrebari se pun la detector ? Exista un numar de intrebari standard ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful. Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog ajtati-ma cu o litera de LEGE. La CA a fost admis testarea poligraf, am primit raportul nrgativ dar insotir de o singura diagrama( in loc de 3 ca au ... (vezi toată discuția)