avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen apel partaj bunuri
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen apel partaj bunuri

Am primit hotararea judecatoreasca de la fond (partaj bunuri comune).Termenul de 30 zile pt apel e corect? Unii zic ca ar fi 15 zile. multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 15:15, 30 Decembrie 2015
Da, actiunea este depusa dupa intrarea in vigoare a noului cod de proc,civ,
Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicare, deci calea de atac este indicata corect.
Art. 468
Termenul de apel
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.
.........................................
V-am explicat mai sus ce se intelege prin zile libere,zile libere nu inseamna zilele libere de Craciun sau Anul Nou.
Am inteles ca cele 30 zile sunt calendaristice . Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sentinta cod rutier RazvanG91 RazvanG91 Buna ziua, Am avut un proces civil pe o speta din codul rutier. Ieri a fost termenul la care s-a judecat si am vazut pe site-ul curtii de apel la care ... (vezi toată discuția)
Termen apel dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . am primit acasa pe 8 iulie comunicare hotarare cu apel in 30 de zile . intrebare -cele 30 de zile curg de la momentul stampilei cu data de 7 sau de ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)