avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.
in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie de intretinere. hotararea este definitiva, dar fostul sot nu doreste sa isi achite obligatiile.
ce trebuie sa fac ca firma la care lucreaza sa imi vireze in cont lunar cuantumul pensiei de intretinere? este posibil asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
andreeaene, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 13:59, 13 Ianuarie 2016
executorul mi-a spus foarte clar ca el imi poate obtine bani doar pe sumele restante. atat. pe cele curente nu.
trebuie sa astept sa vad daca fostul sot imi trimite de buna voie banii si daca nu sa astept sa se mai stranga cateva luni si apoi sa il execut iar silit sa imi obtin banii din urma. si asa mereu la nesfarsit.
shomo a scris:

Hmm, iarasi o parere gresita!
Se procedeaza asa:
Mergeti la executor si cereti executarea pe o retroactivitate sa zicem de 10luni x 200lei=2000lei, suma totala. La aceasta suma, executorul calculeaza cheltuieli de executare, sa zicem 200lei onorariul sau si inca 400 alte cheltuieli (dosar, corespondenta etc).
Asadar el va notifica angajatorul ptr o poprire totala de 2600 de lei din care dvoastra vi s-a cerut un avans de cca 4-500lei.
Angajatorul devine tert poprit si este tinut sa vireze MAXIM 1/3 din netul lunar al sotului pana la stingerea acestei datorii. Daca pensia e 200 (25% din net), angajatorul va vira lunar 267 de lei adica timp de 10luni executorul va primi toti acesti bani si va va returna avansul precum si cei 2000lei recuperati.
Executorul nu poate pune direct poprire pe venitul lunar viitor in ceea ce priveste pensia pe luna in curs! Acest lucru se realizeaza numai prin hotarare judecatoreasca (stiu ca pe vechiul cod se practica).
Daca are insa job cu salariu popribil risca condamnare penala in baza Art 379 CP.


eu am inteles ce spuneti dvs, dar in cazul in care el lunar nu vrea sa imi dea banii, ce fac? astept sa se stranga 2-3 luni de neplata si sa il execut iar silit prin executor? altfel nu se poate?
am o hotarare judecatoreasca definitiva. eu nu pot primi nicicum banii lunar ptr copil? copilul are nevoi zilnice....nu din 3 in 3 luni cand voi fi obligata sa il execut silit....
gi-jane2 a scris:

Ori ați nimerit greșit, ori nu ați înțeles, de aia îl executa silit, tocmai ca nu plătește de bunavoie.
Cred ca ati găsit singurul executor care nu poate înființa poprire pe salariu.
El executa luna de luna pensia curenta ce nu o plătește plus un procent din cea din urma, care în avans?
Executorul are dreptate ca firma nu va va vira dvs, ci executorului și acesta din urma, dvs. Poate în privința asta ați înțeles greșit.
Puteți sa luați legătura cu tatal și sa ii explicați ca tot el va datora și cheltuieli de executare asa ca e în interesul lui sa plătească direct.



pe mine ma intereseaza pensia lunara cum o pot obtine in cazul in care fostul sot nu vrea sa mi-o trimita personal de buna voie.
nu vreau sa astept cateva luni ca sa il execut silit. am nevoie lunar de pensia copilului.
Pai, v-am spus: daca se incapataneaza risca inchisoarea cf Art 379 CP, plangere facuta la parchetul/sectia de adresa a minorului. Cele demonstrate prin executarea silita (are venit popribil) va va ajuta si in ancheta penala.
Mai rau de atat, ptr el, ce poate sa fie??
Incercati sa mergeti cu copia dupa hotararea definitiva la institutia la care lucreaza tatal copilului, unde depuneti o cerere in atentia ordonatorului de credite a institutiei. Poate rezolvati asa si de rusinea colegilor se invoieste si sotul sa fie de acord amiabil cu retinerea pensiei. Altfel nu va ramane decat solutia executorului. Asteptati cate 3 luni, dupa care il executati din nopu silit, problema e ca dati banii si la executor in loc sa-i folositi lunar pentru copilul dvs. Ar trebui sa-i trimiteti copilul vreo 3 luni sa vada si el cum se creste.

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu vyo vyo Buna ziua! Zilele trecute am fost la un executor judecatoresc pentru ca fostul meu sot nu trimite corect si nici nu a trimis corect pana acum pensia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul ... Biriș Georgiana-Maria Biriș Georgiana-Maria Bună ziua, În noiembrie anul trecut am divorțat de fostul soț, cu care am un băiețel de 1 an și 5 luni. Deoarece fostul soț nu ne plătea pensia ... (vezi toată discuția)