avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Ma confrunt cu urmatoarea problema: un salariat al societatii a beneficiat de un concediu fara plata, care a expirat;salariatul fiind plecat din tara, vrea sa-l prelungeasca, insa conducerea nu accepta si vrea sa fie concediat disciplinar. Trebuie urmata intocmai procedura prealabila sau, daca nu se prezinta(stiu ca nu are cum), inceteaza imediat cim?s-a mai confruntat cineva cu o asemenea speta?daca poate sa ma ajute cineva, multumesc anticipat
lllllllll
II trimiti acasa o instiintare cu AR - continut declarat, prin care ii soliciti sa se prezinte la firma in termen de 5 zile pentru clarificarea situatiei sale de salariat.

Se intocmeste un Referat semnat de conducatorul locului de munca, de jurist si de seful de personal de unde sa rezulte ca persoana absenteaza nemotivat din data de..., ca a fost instiintata cu Adresa nr...etc

Apoi conducerea firmei dispune incetarea CIM cf Art 61 lit a) coroborat cu Art 264 alin. 1 lit f) din Codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca lilyka lilyka Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am un angajat caruia la data de 01.04.2010 i-a expirat concediul pentru cresterea copilului si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca rusalim rusalim Cum se procedeaza de catre o soc.atunci cand un salariat nu se mai prezinta la serviciu? (vezi toată discuția)
Salariat absent nemotivat Soleil Soleil Buna ziua! Am urmatoarea problema: am un angajat care nu s-a mai prezentat la munca din data de 01.07.2005. Nu a mai dat absolut nici un semn de viata, pur si ... (vezi toată discuția)