avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate PLATA CHELT JUDECATA
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

PLATA CHELT JUDECATA

Buna seara. In urma unui proces de majorare a pensiei de intretinere pe care l-am intentat fostului sot, am de plata chelt de judecata invocate de acesta. l-am rugat sa-mi comunice nr lui de cont pt transfer dar mi-a transmis contul avocatului sustinand ca banii reprezinta onorariul acestuia...cat este de normal sa platesc eu direct catre un tert din moment ce prin hotararea instantei suma i-o datorez lui ca si chelt de judecata...? cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: bambi.2010 , utilizator 00:18, 30 Decembrie 2015
virati in numele sotului, chiar daca sunt cheltuieli de judecata in legatura cu onorariul de avocat, contractul dintre sot si avocatul sau nu va priveste, pentru a fi acoperita platiti lui si apoi poate sa faca ce vrea cu banii...
Sper ca v-am fost de ajutor!
Bineinteles ca nu veti proceda in maniera solicitata de fostul dvs. sot.
Daca acesta refuza sa va comunice un cont al sau, atunci expediati banii prin mandat postal cu confirmare de primire, cu precizarea pe mandat "cheltuieli de judecata conform sent.civ. nr.x a Judecatoriei x"
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu aveti nicio obligatie legala de plata catre avocatul lui.

Acesta a incasat deja acel onorariu de vreme ce a eliberat o chitanta in baza careia i-au fost acordate cheltuielile de judecata. Sa ii platiti aceestuia ar insemna sa incaseze de 2 ori contravaloarea aceluiasi contract de asistenta juridica.

Procedati in maniera explicata de colegii mei.
multumesc pentru raspunsuri.
in cazul in care virez in contul avocatului, pe care mi l-a transmis (mail) si notez la detalii chelt de judecata / dosar... ce probleme pot avea ulterior?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort olteanloredana1979 olteanloredana1979 in hotararea civila primita in urma divortului instanta obliga fostul sot la plata onorariului avocat de 400 de lei si pensie de intretinere pentru minora de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionescu-bebe ionescu-bebe Buna seara! In urma procesului de divort, trebuie sa platesc o pensie alimentara pentru cei doi minori rezultati in urma fostei casatorii. Din anumite motive, ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)