Lucrez intr-o unitate militara ( nu in MApN), am 22 de ani vechime (29 de ani vechime efectiva), am vrut sa ma pensionez conform art.16, litera b) din Legea 223/2015, mi s-a spus ca numai prin DEMISIE, ulterior "trasforma" dosarul, in dosar de pensie.
Mentionez ca am peste 48 de ani, dosarul a fost verificat de serviciul personal al unitatii, au spus ca "ma incadrez" , dar nu ma pot pensiona decat prin demisie.
Motivatia: "Legea pensiilor cadrelor militare intra in conflict cu legea 80/1995 (Statutul cadrelor militare), care la articolul 85 nu mentioneaza la nicio litera - prin pensie anticipata, nu-mi ramane decat litera h) din mentionatul articol, dupa cum spun cei de la personal.
Mai este si litera g) tot din art. 85 - "din motive bine intemeiate" dar nu au putut sa-mi spuna de ce nu ma pot incadra la acel articol si trebuie sa-mi dau demisia pentru a intra in posesia pensiei, asta dupa peste 30 de ani de munca.
Prin urmare, pe 04.01.2016 am sa-mi dau demisia. Am citit Codul Muncii (art. 81), va intreb, ce pot face daca in ziua respectiva gasesc usa inchisa la serviciul personal sau alta gaselnita prin care nu pot depune demisia, etc.
Unde aş mai putea depune demisia in alta parte decat la unitate ?
Eventual daca imi puteti da si alte sfaturi ...
Va multumesc,
Dreptul la pensie il are orice persoana care indeplineste conditiile prevazute de legislatia in materie, indiferent de modul cum inceteaza raportul de munca sau raportul de serviciu. (demisie,concediere, acordul partilor).
Cererea de demisie se depune la angajator sau se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.