avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare intarziata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare intarziata

Soacra mea a avt un unchi care a murit si in urma caruia a ramas un apartament ce revenea familiei , acesta neavand copii sau sotie.Unul dintre succesori l-a primit in urma unui proces , cu conditia sa achite si celorlalte doua parti cota parte , respectiv cate 500.000.000. lei vechi.In urma hotararii judecatoresti ,soacra mea si cealata verisoara au mers la un executor judecatoresc care de aproximativ 1 an de zile nu le-au dat nici un raspuns si nici executarea nu a vut loc .Care ar fi solutia de a intra in posesia sumei de bani pe care o au de primit?

Punerea in executare are legal un termen in care trebuie facuta executarea?
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
danutz69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:31, 27 Iulie 2009
Sa mergeti la un executor judecatoresc serios care sa puna in executare hotararea!
Si acesta are la indemana mai multe solutii: poprire pe conturi , sechestru asigurator pe apartament, etc
=D>
mergeti la un alt executor judecatoresc !!
exista un termen general de prescriptie , care este de 3 ani . acest termen se calculeaza de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti , prin care persoana in cauza a fost obligata la plata sultei catre ceilalti mostenitori legali .
daca se prescrie acest termen , nu -l veti mai putea obliga sa va plateasca sulta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata daune-interese pltgeorge pltgeorge Buna ziua, daca in urma unui proces de partaj, am de primit o sulta din parte fostei, fara ca instanta sa atribuie un termen de plata, aceasta nu o plateste. ... (vezi toată discuția)
Plata sulta Robbi Robbi Buna ziua. In urma ramanerii definitive a hotararii judecatoresti intr-un partaj succesoral, am fost obligat sa achit o sulta catre 3 succesori ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste sulta? exista un termen de plata? Daniela D E Daniela D E In urma unei actiuni de \"partaj judiciar\"formulata de unchiul meu, paratii fiind fratii acestuia, instanta se pronunta si dispune partajarea bunurilor ... (vezi toată discuția)