Soacra mea a avt un unchi care a murit si in urma caruia a ramas un apartament ce revenea familiei , acesta neavand copii sau sotie.Unul dintre succesori l-a primit in urma unui proces , cu conditia sa achite si celorlalte doua parti cota parte , respectiv cate 500.000.000. lei vechi.In urma hotararii judecatoresti ,soacra mea si cealata verisoara au mers la un executor judecatoresc care de aproximativ 1 an de zile nu le-au dat nici un raspuns si nici executarea nu a vut loc .Care ar fi solutia de a intra in posesia sumei de bani pe care o au de primit?
Punerea in executare are legal un termen in care trebuie facuta executarea?
Sa mergeti la un executor judecatoresc serios care sa puna in executare hotararea!
Si acesta are la indemana mai multe solutii: poprire pe conturi , sechestru asigurator pe apartament, etc
=D>
mergeti la un alt executor judecatoresc !!
exista un termen general de prescriptie , care este de 3 ani . acest termen se calculeaza de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti , prin care persoana in cauza a fost obligata la plata sultei catre ceilalti mostenitori legali .
daca se prescrie acest termen , nu -l veti mai putea obliga sa va plateasca sulta .
Plata sulta
Robbi
Buna ziua.
In urma ramanerii definitive a hotararii judecatoresti intr-un partaj succesoral, am fost obligat sa achit o sulta catre 3 succesori ... (vezi toată discuția)