avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT DE MUNCA

buna seara,am un necaz cu un angajator.am lucrat o perioada de 1 luna ca sofer,am fost obligat sa duc peste tonaj,am fost obligat sa duc marfa fara acte,iar in cazul in care eram oprit trebuia sa ascund actele ce erau fara factura pentru a nu primi amenda,daca refuzam puteam sa stau acasa...mi-am depus demisia si aveam de predat suma de 1000 de ron reprezentand contravaloarea marfi care a fost predata fara factura si incasata de mine,nu am predat-o si am facut o declaratie in care sunt de acord ca la salar sa-mi fie retrasa din salar(declaratie cu 2 martori si am o copie si eu).problema este ca am primit acasa o instiintare prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca demisia nu mi se aproba cu acordul partilor cum am cerut si ca in cateva zile sa inapoiez banii,altfel voi fi acuzat de delapidare.va rog frumos sfatuiti-ma ce sa fac?mentionez ca salariul ce trebuie sa-l primesc depaseste prejudiciul.problema este ca salariul era de 1500 in mana am fluturasul..iar in contractul de munca era de 1400 brut.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 19:10, 14 Ianuarie 2016
adica,mai exact daca imi gasesc masina firmei lovita avand full casco poate sa ma puna sa o si repar daca vor sau sa-mi traga din salar nu?
Chiar daca are asigurare casco , vi se poate imputa daca lovirea masinii este din cauza dvs.
Din ce am inteles pana acum:
erati obligat sa distribuiti marfa fara factura - nu este neaparat necesara factura, un aviz de insotire + foaie de parcurs sunt OK.
ati incasat 1000 lei reprezentand c/v marfa livrata de Dvs, fara factura. Cum ati incasat banii? Asa, in mana sau ati avut/taiat chitanta? Daca marfa intr-adevar s-a livrat la negru si ati incasat la negru, acei bani nu exista teoretic, in fata angajatorului. E ca si cum un hot ar reclama la ANPC ca TV-ul furat din magazin este defect. Nu va va trage nimeni la raspundere legal, decat daca intre timp intre cele doua societati s-a emis factura + chitanta. Altfel nu prea vad cum puteti fi reclamat. Reglajul de care va spun se poate face deoarece firmele care se dedau la practici nu tocmai corecte, lasa in facturier cateva facturi necompletate care apoi, la sfarsit de luna se completeaza gresit cu date intentionat transcrise gresit din factura urmatoare si se anuleaza imediat.
Oricum, ati achitat banii, aveti hartie la mana.
Incercati sa rezolvati amiabil cu angajatorul, sa va obtineti banii ce vi se cuvin. Asa cum a indicat Dl. Freeelis, ITM poate verifica si amenda firma dar nu-l poate obliga sa va dea banii. Probabil ca va-ti si certat cu ei si acum s-au facut "ai naibii". E un joc de uzura. Daca pierderea Dvs e mica, nu va pierdeti vremea in tribunale ci cautati cat mai degraba un alt loc de munca. Si inca ceva, daca CV-ul dvs arata 6 luni la firma X; 4 la Y; 1 la Z samd orice angajator va avea semne de intrebare. Si va putea sa dea un telefon sa ceara referinte. Nu in scris doar la telefon. Si de acolo este posibil sa vi se faca un "portret in tuse groase". Cu siguranta sansele de angajare scad. Cand plecati de undeva, lasati un loc de Buna Ziua!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie alicemarcela alicemarcela am lucrat 10 luni intr-un bar de cartier de dimineata de la 6,30 pina seara la ora 23 doua cu doua zile si aveam contractul de munca de 4 ore ---mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Recuperarea banilor de la angajator Nico1111 Nico1111 Mi-am dat demisia cu o lună în urmă. Demisia a fost la zi, dat fiind faptul ca angajatorul nu îmi respecta drepturile. Am fost de acord să lucrez încă 2 ... (vezi toată discuția)
Salariu neprimit bologan02 bologan02 Buna ziua, am o problema cu salariu la angajator. S-a facut un transfer de cumparare a firmei si pe luna mai trebuia sa-mi intre 1000 ron plus 20 de bonuri de ... (vezi toată discuția)