Buna ziua. In anul 1996 tatal meu a cumparat de la o vecina un teren de 96mp. In anul 2013 aflam ca acel teren a fost vandut din nou, unui neam a acelei femei. Am vazut cand au venit si baietii de la cadastru sa faca masuratorile.
Ce avem: o chitanta de mana in care scrie toate detaliile despre vanzator, cumparator, amplasarea terenului si CNP-urile a doi martori.
Persoana care a cumparat terenul a doua oara vrea ca la primavara sa isi construiasca o casa pe acel teren.
Intrebarea mea este: CUM PUTEM RECUPERA TERENUL? ESTE POSIBIL?
Avem doar acea chitanta de mana.
Din pacate, contractul dvs. cu privire la teren trebuia incheiat in forma autentica (la notar), sub sanctiunea nulitatii absolute, deci cel incheiat prin act sub semnatura privata nu este valabil. Din cate inteleg, persoana respectiva si-a deschis carte funciara in legatura cu terenul. In cazul acesta, persoana respectiva este preferata in defavoarea dvs.
Trebuia incheiat act la notar, dar din varii motive nu s-a perfectat v-c. Vanzatorul revanzand terenul , a doua oara inseamna ca nu e de buna credinta. Incrisul de mana naste obligatii de ambele parti, si are valoare de antecontract, si banuiesc ca nu are trecut pe el nici o data limita la care sa se perfecteze tranzactia v-c teren. In acest context, dv. puteti da in judecata vanzatorul ,, actiune in constatare v-c,, cautati si martorii pe care i-ati avut, luati-va un avocat, veti face o expertiza cadastrala, si veti avea castig de cauza.
Nedumerire
costelus3
In urma cu 2 luni am semnat un antecontract in vederea cumpararii unui teren , valoarea reala a terenului fiind de 7500 de euro , iar in antecontract fiind ... (vezi toată discuția)