avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... L.18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

L.18/1991

Buna dimineata,
In anul 2009 unei persoane i s-a emis Titlul de Proprietate conf.L.18/1991, cu 6 zile inainte de deces, acesta survenind in data de 30.09.2009. Dupa partajul judiciar, in primavara anului 2010 mostenitorii s-au deplasat in camp pt. impartirea terenului, dar in locul trecut in titlul de proprietate nu exista nici-o palma de teren, cei doi vecini de la E si V asa cum erau trecuti in titlul de proprietarte, conform titlurilor lor de proprietate se invecinau unul cu altul.Cautand in actele persoanei decedate nu au gasit p-v de punere in posesie. S-au adresat Primariei sa le elibereze si lor o copie de pe p-v de punere in posesie,dar Primaria a raspuns ca nici ea nu detine un astfel de p-v de punere in posesie. Atunci unul din mostenitori s-a adresat Primariei solicitand sa fie pusa in posesie cu terenul care i-a revenit in urma partajului judiciar conf. sentintei civile. Raspunsul a fost ca nu poate sa o puna in posesioe deoarece a fost efectuata o punere in posesie iar legea nu-i permite o a doua punere in posesie (dar asa cum am mentionat nu putea face dovada ca aceasta punere in posesie s-a efectuat neexistand p-v de punere in posesie.).
Intrebare: Daca titularul titlului de proprietate nu a fost pus in posesie asa cum prevede L.18/1991, mostenitorii au dreptul la a solicita punerea in posesie si care este baza legala? Raspunsul primit de la Primarie are fundament legal?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: seny2015 , utilizator 10:10, 30 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu seny2015 seny2015 Buna dimineata, Am si eu o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva. O comisie locala de fond funciar a emis un titlu de proprietate fara a ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Masuri impotriva unui inspector de politie dionise1957 dionise1957 Am facut la parchet o plangere penala. Parchetul a trimis plangerea la politie pentru cercetare prealabila. De 6 luni inspectorul de politie nu a intreprins ... (vezi toată discuția)