avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gazele de la hota vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gazele de la hota vecinului

In cazul in care vecinul de la etajul inferior are aragazul montat pe balcon si aerisirea de la hota aragazului este iesita sub geamul de la balconul meu aflandu-ma deasupra lui,acest lucru este legal sau nu ?

In cazul in care nu este legal,cui ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 15:12, 3 Ianuarie 2016
aveti dreptate intrun fel dar ,parerea mea balconul poate avea mai multe ''destinatii''
1 depozitare.toate lucrurile din casa le duc pe balcon.
2 bucatarie
3 uscator de rufe
4 logie
etc.
nu exista legi sa iti interzica sa plasezi bucataria acolo ,ca si o camera daca eu vreau sa fac sufrageria o bucatarie mare cine imi interzice?
daca vreau in domitor sa depozitez toate lucrurile care nu imi trebuiesc cine imi interzice
cu schiumbarea destinatiei de locuinta eu inteleg in transformarea acelui spatiu in altceva
spatiu comercial, sediu birouri ,cabinet medical etc.
dar atata timp cat ramane spatiu de locuit eu cred ca vecinul poate sa mute si in bvaie aragazul,dar sa nu deranjeze pe nimeni.
cum sa scris si mai sus luati legatura cu vecinul si rugatil sa isi puna un cos ,daca nu vrea puteti sa vb cu presedintele de asociatie sa descute cu el
puteti sa faceti reclamatie la primarie si cred ca ultima solutie ar fi sal dai in judecata.
cum mai spunea cineva, asa e viata la bloc
Exista normative privind instalatia de gaze . Pe langa furnizorul de gaze ,mai este si ISCIR .
Are macar acceptul dvs ?
@fyeratanye

Duceti discutia in derizoriu si este foarte periculos, fiindca "argumentele" dvs. juridice va reprezinta le fel de bine ca si ortografia. La faptul ca alti forumisti isi gasesc, de sarbatori, timp sa trateze o problema foarte serioasa, dvs. veniti cu niste glume care echivaleaza modificarea neautorizata a instalatiei de gaze cu depozitarea unui butoi de muraturi pe balcon.

Pentru dvs., si altii ca cel din reclama cu "las' ca stiu eu ce fac", sa stiti ca ani de zile am ajutat amicii, vecinii, rudele, etc., cu depanari de aparatura electrica/electronica, lucru pe care azi nu-l mai fac! Nu-l mai fac fiindca, daca babuta de la 3, se electrocuteaza cu fierul de calcat reparat de mine, si m-a laudat la altii cat de amabil sunt, ca am ajutat-o, sunt bun de dosar penal. Si nimenea nu o sa analizeze ca eu i-am reparat stecherul iar ea s-a electrocutat de la scurgerile de curent de la rezistenta la talpa fierului ei antic.

Initiatorul temei trebuie de urgenta sa sesize, pentru inceput, asociatia de proprietari si, daca nu se rezova nimic, Distrigazul.

Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
hotumattua, utilizator
Este o problema serioasa dar fara multe rezolvari. Se monteaza un cos pana pe acoperis. Dar oare cum ar arata blocurile cu cosuri de tabla de la fiecare centrala sau hota pana pe acoperis? Practic e cam imposibil.
hotumattua
eu nu duc discutia in derizoriu eu am expus realitatea.
vreu sa va intreb si eu pe dvs care stiti foarte multe si eu sant asa mai nestiutor ,exista vreo lege sau cum spuneti dvs argumente juritice ca , aragazul trebuie pus in bucatarie?
cat despre distrigaz, ce legatura are distrigazul cu aragazul din balcon?
poate stiti si dvs ca sant acele furtune galbene care conecteaza teava de gaze de aragaz care pot avea si 2 metri.
asa ca hai sa revenim la subiect si fara aprecieri de persoane ,eu respect opinia dvs dar sa aducti si dvs argumente nu vorbe in vant.
vroiam sa va intreb, la dvs asa se procedeaza ,se cere acordul vecinilor pentru a folosi aragazul in balcon?

Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
fyeratanye, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecina și-a mutat bucătăria in alta parte fata de unde era inainte Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Buna ziua.Vecina de deasupra mea și-a schimbat locul bucatariei din locul inițial unde se afla de cînd sa construit blocul in alta camera.Am văzut că ... (vezi toată discuția)
Problema instalatia de gaze gabrinho gabrinho Buna ziua, O sa va expun pe scurt problema mea, au aparut probleme la instalatia de gaze, s-au descoperit niste scapari si s-au oprit gazele pentru a se ... (vezi toată discuția)
Gratar electric/gaz pe balconul blocului valentin2018 valentin2018 Buna, Am un balcon la etajul 2 al blocului. Am vrea sa instalam un grill pe acel balcon. Nu modelul cu lemne, care sa faca fumul specific ci doar unul pe ... (vezi toată discuția)