avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gazele de la hota vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gazele de la hota vecinului

In cazul in care vecinul de la etajul inferior are aragazul montat pe balcon si aerisirea de la hota aragazului este iesita sub geamul de la balconul meu aflandu-ma deasupra lui,acest lucru este legal sau nu ?

In cazul in care nu este legal,cui ma pot adresa ?
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 15:12, 3 Ianuarie 2016
Desigur ,aragazul poate fi depozitat in balcon . Dar aici se discuta despre folosirea aragazului in balcon .
Spatiul denumit bucatarie are o destinatie clara ,daca prepari mancarea intr-o incapere pe aragaz in mod regulat ,acel spatiu se numeste bucatarie . Deci ori e balcon ,ori bucatarie .
Instalatia de gaze este supusa normelor ISCIR si distrigaz .Nu este permisa modificarea instalatiei . Racordurile flexibile nu sunt create di destinate pt modificarea instalatiei .
Argumentele aduse de prevorbitori nu sunt vorbe in vant ,va rog studiati normativele ISCIR (PT) , legea convietuiri la bloc (230/2007) ,legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale .
Legal se cere acceptul proximilor vecini ,adica ap. de deasupra,de dedesupt din stanga si din dreapta . Cam pt orice .
Gazele rezultate din procesul de gatit puteau ajunge sa deranjeze vecinul / vecinii si daca aragazul era montat " politically correct" si tubulatura de hota ajungea tot acolo unde
e acum !

In consecinta:
- SINGURA problema grava este disconfortul produs altor locatari, cu egale drepturi si obligatii ca si ale "autorului"
- "destinatia" incaperilor este dreptul oricarui proprietar; nu e treaba altor "mari" forumisti care emit sentinte valoroase
- daca exista racorduri flexibile gaz la lungimi de 2 m, inseamna ca s-a prevazut modificarea amplasamentului "clasic" al masinii de gatit !
- "iscir" nu are nici o treaba cu aragazul !!! acesta din urma nu este nici "cazan" , nici nu "ridica" nimic ( pt. marii fani ai acestei institutii verificati acronimul iscir !!! )
- presupunand ca se ajunge la reclamatii la distrigaz = VAX ! omul schimba aragazul pe metan cu unul electric pe care il pune TOT pe balcon !!! deci problema va continua !

extra: observ cu tristete ca forumul devine din ce in ce mai populat de adepti
ai " interdictiilor "; nu s-a inteles nici dupa 26 ani ca fiece interdictie adaugata in legislatie inseamna un kilometru mai departe de democratie ? Nu asa se rezolva problema, amenintand cu reclamatii la diverse autoritati ...


Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
Admin, administrator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecina și-a mutat bucătăria in alta parte fata de unde era inainte Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Buna ziua.Vecina de deasupra mea și-a schimbat locul bucatariei din locul inițial unde se afla de cînd sa construit blocul in alta camera.Am văzut că ... (vezi toată discuția)
Problema instalatia de gaze gabrinho gabrinho Buna ziua, O sa va expun pe scurt problema mea, au aparut probleme la instalatia de gaze, s-au descoperit niste scapari si s-au oprit gazele pentru a se ... (vezi toată discuția)
Gratar electric/gaz pe balconul blocului valentin2018 valentin2018 Buna, Am un balcon la etajul 2 al blocului. Am vrea sa instalam un grill pe acel balcon. Nu modelul cu lemne, care sa faca fumul specific ci doar unul pe ... (vezi toată discuția)