avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Daune accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Daune accident de munca

Buna seara
Am fost plecata in delegatie si am suferit un accident de munca. Angajatorul a facut cercetarea AM, dar pana la aceasta data nu am obtinut viza ITM-ului pe raza caruia s-a produs accidentul desi au trecut aprox.70 zile. Cand ma pot adresa si cui pentru a cere daune?ar trebiu sa obtin viza ITM si apoi sa cer daune?Pot cere daune in cursul cercetarii?Cui cer daune?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 30 Decembrie 2015
Viza ITM pe dosarul de cercetare se obtine de catre angajator.
Dupa obtinerea vizei ITM veti primi de la angajator o copie dupa PV de cercetare si un expl. din formularul FIAM pentru inregistrarea AM.
Puteti face o adresa catre ITM si/ sau inspectia muncii prin care sa solicitati avizarea dosarului de cercetare.
Daune materiale si/ sau daune morale puteti cere de la cei responsabili de producerea evenimentului (in conditiile in care nu aveti si dvs. o responsabilitate, retinuta prin dosarul de cercetare AM). Le puteti cere numai prin instanta de judecata, dupa stabilirea responsabilitatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv cercetere eveniment-accident de munca 123adi 123adi Buna ziua, Am avut un accident de muca cant ma aflam in delegatie. Intamplarea era ca indelegatie sa fie si sefa mea directa. Ea a declarat ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Dosar nesoluționat din 01.12.2014 Tipa_Dana Tipa_Dana Bună ziua! În data de 30.11.2014 am suferit un accident la locul de muncă(restaurant \"Trafic\", Câmpulung Moldovenesc) , care s-a soldat cu moartea a 3 ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, soldat cu deces Zsuzsanna Lukacs Zsuzsanna Lukacs Buna ziua, Intrebarea mea este, daca vaduva unui salariat decedat in accident de munca, poate actiona in instanta pe patronul firmei pentru daune? ... (vezi toată discuția)