avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoastere drept de proprietate- imobil achizitionat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoastere drept de proprietate- imobil achizitionat in timpul casatoriei

Buna ziua si La multi ani cu sanatate in noul an tuturor.am fost casatorita timp de 18ani.timp in care impreuna cu fostul sot am fc o casa si avem doi copii.in actele terenului si casei este trecut doar el.eu acum sunt divortata si doresc sa mi se recunoasca si mie dreptul de proprietate asupra acelei case.mentionez ca este contruita in timpul casatoriei.ce trebuie sa fac pentru a mi se recunoaste si mie dreptul de proprietate in acte.in casa locuieste doar el.si cand am trecut pe acolo nu mi-a dat voie sa intru in curte ca nu am nici un drept ca nu scrie in nici un act ca am vreun drept acolo.va rog sa imi spuneti ce pot sa fc.ce demersuri sa fc ptr a fi si eu trecuta in acte deoarece el nu doreste sa fiu trecuta nicaieri.multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:59, 2 Ianuarie 2016
Dreptul de a cere partajul , după desfacerea căsătoriei , este imprescriptibil. Dacă nu s-a făcut acest partaj, această împărțeală, aveți dreptul să apelați la instanța de judecată printr- o acțiune de partaj,
La ora actuală , d-voastră sunteți proprietară în casa respectivă și aveți dreptul să faceți o pl. penală împotriva fostului soț care nu vă permite intrarea în bunul comun, încă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la multa vreme dupa divort cion59 cion59 Bună ziua. Am fost căsătorit și am împreună cu fosta soție un apartament. Avem împreună și 2 copii. Am divorțat însă acum 12 ani dar nu am făcut ... (vezi toată discuția)
Evacuare din imobil dobandit in timpul casatoriei sofiastefania sofiastefania Bună seara.aș dori să mă lămuriți și pe mine va rog.am intentat fostului soț un proces de evacuare.eu nu am avocat ,fostul soț însă da.astăzi am ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată defostul soț și ... Alice87 Alice87 Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată de fostul soț și recasatorita? Divorțată din 2013.. Sunt 11 ani (vezi toată discuția)