avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Documente necomunicate intrucat contin date personale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Documente necomunicate intrucat contin date personale

Buna seara.

Dupa o cercetare disciplinara incheiata, se pot solicita fotocopii ale declaratiilor martorilor, date in timpul cercetarii disciplinare? Sau, macar, consultarea actelor dosarului?
Mi s-a respins o cerere pe motiv ca declaratiile martorilor contin date personale, si conform art. 12 din Legea 554/2001, nu se pot obtine fotocopii de pe declaratii intrucat acestea nu sunt de interes public.

Va multumesc frumos! O seara minunata!
detaliati va rog un pic apoi om vedea si cum va putem ajuta ... a fost in cadrul unei firme / a unei societati / a unei anchete administrative etc ??? Va rog sa detaliati ca sa putem ajuta in aceasta dilema , eu cu o idee ( lege / articol ) cine mai citeste sa vina cu altceva care sa fie in ajutorul dumneavoastra ...
Buna ziua!

S-a constituit Comisia de cercetare a prezumatelor abateri ale elevilor la sesizarea mea, mai multi elevi au incalcat prevederile art 139 lit. m si l din ROFUIP. In urma verificarilor efectuate, Comisia m-a sanctionat pe mine, considerand ca am incalcat art. 139 lit.m din ROFUIP.

Intre mine, conducerea liceului si inca vreo 5 cadre didactice, este un "razboi".

Din cate am inteles, s-au luat niste declaratii false de la elevi, in numar foarte mare (30-40), si as dori sa vad actele dosarului

Va multumesc frumos!
Datele personale trebuiau anonimizate iar actele trebuiau să vă fie comunicate.

În acest sens s-a pronunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, în dosarul nr. 3306/1/2015. Citiţi mai jos minuta deciziei nr. 37/2015.
[ link extern ]
În cazul cererilor de liber acces la informaţii de interes public întemeiate pe dispoziţiile Legii nr. 544/2001, atunci când informaţiile de interes public şi informaţiile cu privire la datele cu caracter personal sunt prezente în cuprinsul aceluiaşi document, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiilor, accesul la informaţiile de interes public se realizează prin anonimizarea informaţiilor cu privire la datele cu caracter personal; refuzul de acces la informaţiile de interes public, în condiţiile în care informaţiile cu privire la datele personale sunt anonimizate, este nejustificat.


Va multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jigniri ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Bua seara ! Am primit azi o adresa din partea liceului precum ca sunt bagat in Comisia de Disciplina a elevilor precum ca am numit pe doamnele directoare : ... (vezi toată discuția)
Obtinere fotocopii ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Acum doua saptamani am sesizat prin plangere Inspectoratul Scolar Judetean Olt deoarece am fost lovit , amenintat , santajat si am avut parte ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara : mustrare scrisa ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Am primit vineri sanctiunea disciplinara . Toate presupusele abateri disciplinare ori sunt interpretate gresit ori nu exista . Acum este ... (vezi toată discuția)