Buna ziua. Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o chestiune juridica. Am convenit cu fiica mea - in prezent majora si studenta in primul an, sa depuna o cerere la judecatorie, cu caracter pur formal, de obligare a mea la plata pensiei de intretinere in acelasi cuantum - de 16,66% - cu cel stabilit de instanta in urma cu 6 ani, intrucat mai am un copil (minor) din cea de- a doua casatorie. Am procedat astfel pt ca angajatorul meu a refuzat sa mai vireze direct pensia dupa ce minora a terminat liceul, intrucat nu se mai incadra in dispozitiile primei hotarari, care prevedeau pensia pana la majorat. Pt a putea angajatorul sa vireze iar direct pensia, am recurs la acest proces formal. Reclamanta - fiica mea - a depus cererea, a solicitat pensie in continuare in acelasi cuantum, de 16,66%, pana la terminarea studiilor, nu mai tarziu de 26 ani, eu am depus intampinare si am precizat ca sunt de acord cu actiunea. La un moment dat, un ami avocat, uitandu-se in ecrisul instantei, m-a informat ca reclamanta a mai depus un inscris in urms intampinarii mele, iar dupa acel inscris, instanta a ordonat adresa la locul de munca al subsemnatului, pt veniturile pe ultimele 6 luni, cu tot cu premii, sporuri, si alte beneficii banesti, precum si referat de ancheta sociala la subsemnatul acasa, pt a se evidentia conditiile materiale, de trai ale mele. Intrebarea e: cata vreme in speta e vb de un major si nu minor, exista hotararea judecatoreasca in care se arata cuantumul pensiei anterioare de 16,66%, reclamanta a solicitat continuarea pensiei de intretinere, nu majorare,iar eu am aratat ca sunt de acord si ca actiunea are un caracter formal, de ce instanta a mai ordonat aceste doua adrese si mai ales referat de ancheta sociala si inca la mine acasa? pe de alta parte, casa in care locuiesc cu actuala sotie este proprietatea exclusiva a acesteia, eu neavand nicio contributie in acest sens. Este posibil sa se urmareasca o majorare a pensiei actuale si documentul depus de reclamanta si despre care nu vrea sa-mi dea niciun detaliu, sa contina solicitarile ordonate de instanta, pt venituri si ancheta sociala? Nu stiu ce ar putea contine respectivul document, reclamanta nu doreste sa imi comunice si se pare ca dintr-o actiune cu caracter formal se ajunge la un "duel" in instanta. Este posibil sa se ordone referat de ancheta sociala pentru pensie (continuare), daca partile se inteleg si reclamantul este major? si daca da, in ce conditii?
De ce n-ati rezolvat mai simplu problema: la fiecare salariu primit, ii virati intr-un cont fiicei d-voastra suma cu titlu pensie de intretinere, suma calculata ca procent de 16,5% din venitul d-voastra net.
Pai nu se vrea o majorare, ci raportarea corecta la venit. Contează dacă aplici 16% la un venit de 1000 sau la 2000, nu credeți?
Ați pus-o degeaba sa înainteze acțiunea pt ca poprirea nu se mai înființează din oficiu de către instanţa asa ca angajatorul oricum nu ar mai fi reținut pensia decât la cererea unui executor judecătoresc.
Pensie de intretinere
DJM
Tocmai am primit sentinta cu privire la pensia de intretinere pentru baiatul meu care deocamdata este minor . Care e procedura de urmat pt ca banii de ... (vezi toată discuția)