Buna ziua,
Contabila firmei a sustras de pe conturile firmei pe contul personal sume mari de bani de nenumarate ori si a inapoiat doar 35% inapoi.
Am sanse sa recuperez prejudiciul creat?
Trebuie sa somez contabila sau sa o dau in judecata?
Mai pot recupera banii?
Mentionez ca a facut o serie de falsuri pentru ca firma mea sa contracteze servicii de la alte firme si nu am avut nici un control pe firma in banca (ea avand imputernicire) iar cand am preluat controlul am vazut aceste transferuri.
Buna ziua,
Stati de vorba cu d-na contabila, vedeti despre ce suma este vorba, daca nu stie precis, faceti o xpertiza contabila la firma. Pe baza rezultatelor expertizei vi se pot inapoia banii si o actionati in instanta. Banuiesc ca sunt si alte nereguli nu numai sustragere unor sume de bani.
Da,ca sa stiti exact ce sume s-au sustras ar trebui efectuata o expertiza contabila dacă nu înțelegeți clar cat s-a sustras.
Se poate deschide proces civil sau sa se facă plangere penala.
eu am dat imputernicire contabilei in banca pentru tranzactii si aceasta a profitat, avand toti banii pe mana. Acum am ramas cu conturile aproape goale si cu expertiza contabila in lucru.
Ce sanse am sa recuperez banii? pe civil/comercial sau penal?
Pana acum am vazut ca si-a pus si contracte cu firma in numele meu (a falsificat documente semnand in numele meu pe contracte si a folosit stampila firmei) eu fiind plecat in Spania.
intre timp am schimbat contabila si i-am oprit accesul in banca.
Inca nu se prescriu. Nici raspunderea penala nu se prescrie. Aceasta sub aspect legal.
Sub aspect managerial/antreprenorial ma intreb cum de a fost posibil, in conditiile in care se pot verifica intrarile si iesirile din cont de oriunde in lumea asta, dar aici e alta poveste.
Contabila a savarsit infractiuni de fals, delapidare, inselaciune... posibil multe altele, iar in practica, daca ii "povestiti" despre dosar penal si ii aratati expertiza s-ar putea sa devina foarte cooperanta.