Buna ziua,
Bunicul meu detine un teren cu suprafata de 2.000mp. 500mp doreste sa ii treaca pe numele meu, dar situatia este urmatoarea: bunica este decedata, iar bunicul are 3 copii si succesiunea dupa decesul bunicii nu s-a exercitat. In aceasta situatie este nevoie de acceptul tuturor pentru dezmembrarea celor 500mp din cadastrul actulal si trecerea in posesia mea ? Sau este suficient doar un act de donatie la notar ? Multumesc anticipat.
Din cele relatate de Dvs. înțeleg că acel teren a făcut parte din categoria bunurilor comune ale soților (i. e. bunicilor), fiind dobândit de bunicul Dvs. în timpul căsătoriei.
În aceste condiții, înstrăinarea acestuia era (și este) condiționată de existența consimțământului ambilor soți.
Dat fiind faptul că bunica Dvs. a decedat, bunicul Dvs. vă va putea transmite dreptul de proprietate asupra unei părți din acel teren doar după ce se va stabili care va fi porțiunea asupra căreia va deține un drept de proprietate exclusivă.
În acest sens, este necesară parcurgerea procedurii succesorale în vederea realizării partajului bunurilor comune și a celui succesoral.
Mostenire - vanzare
mana23
buna ziua,
as vrea sa va prezint o situatie referitor o vanzare fara act in regula (dupa parerea mea). tatal me a decedat acum 3 ani si 6 luni. eu, mama si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dulse
buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a ... (vezi toată discuția)